Tarihi Kentler Birliği’nden İzmit Atatürk Müzesi’ne ödül


Gündem 5.07.2021 11:00:00 0
Tarihi Kentler Birliği’nden İzmit Atatürk Müzesi’ne ödül

Dünyanın en zengin içerikli Atatürk Müzesi’ni kente kazandıran İzmit Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. 22 müze arasında en dikkat çekeni olan Atatürk Evi’nin ödülü bugün müzedeki yerini aldı

KOCAELİ (İGFA) - Tarihi Kentler Birliği Meclis Olağan 1. Toplantısı İstanbul Buluşması’nda Müze Özendirme Yarışması’nın ödülleri, The Green Park Hotel Pendik’te sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Müze Özendirme Yarışması Ödül Töreni’nde İzmit Belediyesi, ‘Koleksiyon ve Arşiv Müzeleri’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

19 belediye ve 22 müze projesi arasından seçilen Dünyanın En Zengin Atatürk Müzesi’nin ödülünü İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet adına İzmit Belediyesi Koordinatörü ve Meclis Üyesi Arsal Arısal ile meclis üyesi Şener İnce aldı. 

İzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı gerçekleştirilen, Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in manevi oğlu tarihçi-yazar Eriş Ülger’in koleksiyonundan oluşan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait nadide eserlerin, kişisel eşya ve fotoğrafların yer aldığı 400 eserlik dünyanın en zengin içerikli Atatürk Evi Müzesi sayesinde Türkiye’nin birçok ilinden katılım gösteren 19 belediye arasından seçilerek ödüle uzandı. Kültüre ve tarihe sahip çıkmak, kültürel değerlerini yaşatmak için projeler geliştiren İzmit Belediyesi bir projesiyle daha takdir edildi.

Tarihi Kentler Birliği’nden aldığı ödülle İzmit Belediyesi adına büyük gurur yaşayan koordinatör meclis üyesi Arsal Arısal ve meclis üyesi Şener İnce, Atatürk Evi’nin ödülünü Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elinden aldı.


Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı