Tatile giden özel aracıyla seyahat edebilecek mi? Merak edilen soru yanıt buldu


Gündem 15.04.2021 02:55:00 0
Tatile giden özel aracıyla seyahat edebilecek mi? Merak edilen soru yanıt buldu

Sokağa çıkma yasakları kapsamında özel araçla seyahat etmek yasaklanırken, tatile giden ve bunu ibraz edenler yasaktan muaf olacak. Otel veya acenteden alınan tatile giderken özel araçla seyahat edilebilecek.

Artan Kovid-19 vakalarına karşı alınan yeni tedbirler dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı da 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Genelgede şehirlerarası seyahatle ilgili "Zorunlu hali bulunmayanların sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan sürelerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçlarıyla mümkün olacak" ifadeleri yer aldı. Hal böyle olunca tatil satın alan vatandaşlar, "Tatile özel aracımla gidemeyecek miyim?" sorusunu sormaya başladı. Konuya Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) açıklık getirdi. Buna göre otel ya da bir acente üzerinden tatil satın alan vatandaşlar bunu ibraz etmeleri durumunda özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

TATİLİ İBRAZ ETMELİ

TGA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kalay, genelgenin ardından vatandaşların çok soru sorduğunu belirterek, "Burada bir karışıklık oluştu. Bir acente ya da otelden tatil satın alan vatandaşlarımız, bunu ibraz ederek özel araçlarıyla tatile gidebilecek. Sokağa çıkma yasağında özel araçla seyahat yasağı tatile gidiliyorsa uygulanmayacak" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu