“Tirilye’deki değerler Mudanya’nın lokomotifi olacak”


Gündem 31.05.2021 15:00:00 0
“Tirilye’deki değerler Mudanya’nın lokomotifi olacak”

Bursada Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz görevde bulunduğu ilçedeki 7 yılını, Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı katkılarıyla Tirilyede restorasyon çalışmaları süren Taş Mektepin bahçesinde değerlendirdi. Başkan Türkyılmaz, Tirilyedeki değerlerin Mudanyanın tarih ve turizmi için lokomotif olacağını söyledi.

BURSA (İGFA) - Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, görevde bulunduğu 7 yılın değerlendirmesini yapmak amacıyla Bursa basınıyla bir araya geldi. Restorasyon çalışması tamamlanan Taş Mektep’in bahçesinde düzenlenen toplantıya CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İlçe Başkanı Ömer Aydın,CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Bozbey’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

"AÇILIŞA ÇİPRAZI DA DAVET EDECEĞİZ"

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana Mudanya için ilk günkü heyecanla çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu yılı tarih ve turizm temasına ayırdıklarını söyledi. Mudanya’nın her yönüyle ön plana çıkarılacağı bir yatırım döneminde Tirilye’nin bu temaya lokomotif olacağını belirten Başkan Türkyılmaz, Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı katkılarıyla bugüne kadar 7 milyon lira harcanan Taş Mektepin restorasyonunun diğer yapılara öncülük edeceğini kaydetti. Türkyılmaz, iç tefrişat çalışmaları süren Taş Mektep için önümüzdeki aylarda Yunanistan eski Başbakanı Çipraz, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekilerin katılımıyla görkemli bir açılış yapmak istediklerini söyledi.

TİRİLYE, CİTTASLOWA HAZIRLANIYOR

7 yıllık hizmet mücadelesinde ekilen tohumların meyvelerini topladıklarını anlatan Başkan Türkyılmaz, Türkiye’de ilk olarak Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan Tirilye Kentsel Tasarım Rehberi’nin, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelere anlatıldığını belirterek, “Mudanya’daki kültür rotasını ayağa kaldıracak bir koruma sürecini başlattık. Tirilye’nin Cittaslow ağına katılımı için başvuru sürecimizi tamamladık. Tirilye’yi 7 proje bölgesine ayırdık. Uygarlık tarihinin bütün halkalarını yaşamış ve birbirine eklemiş bir kentten söz ediyoruz. Amacımız eski Tirilye’yi geleceğe taşımak. Bunun için öncelikle kent omurgasını ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Öte yandan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezinin ilk etap çalışmalarının Ağustos-Eylül ayı gibi tamamlanacağını belirten Başkan Türkyılmaz, projenin ikinci etabıyla ilgili altyapı hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti. Zeytin Dalı Projesi kapsamında her ay 4 bin 867 aileye destek verdiklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, Uğur Böceği Projesi kapsamında ise 14 bin 216 kişiyi hastaneye ulaştırdıklarını, 13 bin 287 kişiye de evde sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti. Son iki yılda 2 bin 126 kişiye 16 bin 633 litre zeytinyağı dağıtımı yaptık. 2 bin 595 kişiye ücretsiz diyetisyen ve sağlık hizmeti sağlarken, belediye bünyesinde bulunan psikolog ile de Mudanyalı danışanlarına hizmet verdiklerini, dayanışmanın en güzel örneğini Mudanya’da sergilenmeye devam edeceğini söyledi.

Program sonunda Başkan Türkyılmaz ve beraberindekiler, Taş Mektep ve Tirilye Sanat Evini gezerek, incelemelerde bulundu. Tirilye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlar da, yöresel ve el emeği ürünlerini sergiledi.


Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı
Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi ANTALYA'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası 5 gün havadan asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı.
Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...
Edirne'de cinayet Edirne'de cinayet
Edirne'de cinayet Edirne'de cinayet