TÜİK Bursa gerçeğini Aydınlattı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Meclis’te yaptığı konuşmayla Türkiye İstatistik Kurumu’nun Şubat ayı raporundaki Bursa verilerini değerlendirdi. Aydın, TÜİK raporunun iktidarın göz ardı ettiği Bursa’nın sorunların giderek büyüdüğünün kanıtı olduğunu s


Gündem 11.03.2021 14:00:00 0
TÜİK Bursa gerçeğini Aydınlattı

BURSA (İGFA) - TÜİK’in şubat ayı raporunun Bursa’nın çıplak resmini ortaya koyduğunu ifade eden Aydın, 2019-2020 yılı arasında Türkiye’nin yıllık nüfus artışı binde 5,5 olurken Bursa’da bu oranın tam 14,8 olduğuna yani Türkiye ortalamasının neredeyse 3 katı kadar nüfus artışı olduğuna dikkat çekti.

TÜİK’in verilerini aktaran Aydın şunları söyledi: “Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda sınıf başına 28 öğrenci. Ortaokulda 19 öğrenci. Bir hekime düşen hasta sayısı 606. Bir hemşireye düşen hasta sayısı 472. Yatak başına düşen hasta sayısı 407. Türkiye’de kilometrekare başına düşen insan sayısı 109 olurken, Bursa’da bu sayı 298 yani Türkiye ortalamasının 3 katı. Sonuç mu? Sadece 2019 yılı için işsizlik oranı 11,2 ki şu an bu rakam çok daha fazla.”

Bütçe görüşmelerinde Bursa’nın ihmal edildiğini söylediğini hatırlatan Aydın, “Ama kimseye dinletemedik. Sonuç; giderek sorunları büyüyen bir Bursa, işsiz Bursa ve iktidarın göz ardı ettiği Bursa” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular