Gündem

Gündem Haberleri

Turist rehberleri isyan etti


Gündem 29.05.2021 10:30:00 0
Turist rehberleri isyan etti

Bir buçuk yıl boyunca işsizliğe mahkum edilen turist rehberleri, “40 dilde hizmet veriyoruz, kendi dilimizde derdimizi anlatamadık” diyerek isyan eti.

Koronavirüs salgının başından beri destek paketlerinin dışında kalan turist rehberleri adete açlık ve sefalete itildi. Sayıları 12 bine yakın olan rehberler neredeyse 1,5 yıldır işlerini yapamadı, pek çoğu salgında tırmanan işsizlik nedeniyle başka işler de bulamadı. Yardım paketlerinin dışında tutulan binlerce turizm rehberi, kendilerine de hibe verilmesini istiyor. Rehberler günlerdir sosyal medyada #rehberlerehibeverilsin, #turistrehberihibedestegiistiyor gibi etiketlerle seslerini iktidara duyurmaya çalışıyor. Turizm rehberleri, “40 dilde hizmet veriyoruz, kendi dilimizde derdimizi anlatamadık” diye isyan ediyor.

CHP’Lİ LEVENT GÖK ÖNERGE VERDİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de turist rehberlerinin sorunlarını Meclis gündemine getirdi. Gök, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. Önergesinde rehberlerin pandemi nedeniyle düştüğü işsizlik ve bunun doğurduğu ekonomik zorlukları anlatan Gök; “Turist rehberliği mesleği, aileleri ile birlikte ülkemizde yaklaşık 100 bin kişiye gelir kapısı olmakta, salgın şartları sözü geçen binlerce yurttaşımızı mağdur etmektedir. 2019 yılında ülkemizi ziyaret eden 35 milyonun üzerindeki turist ve ekonomimize kazandırdıkları 40 milyar dolar göz önüne alındığında turizmin ve bu sektörün bel kemiği olan turist rehberlerinin Türkiye için hayati bir değer taşıdığı anlaşılmaktadır. Turist rehberleri ile birlikte turizm sektörünün bütün paydaşları ülkemizdeki turizm faaliyetlerinin bir an önce normale dönmesini ve bahar aylarında başlayamayan turizm sezonunun daha fazla ertelenmemesi için gereken adımların ivedilikle atılmasını beklemektedirler” dedi.


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor