Turizm sektörünü bayram yoğunluğu umutlandırdı


Gündem 30.07.2021 12:30:00 0
Turizm sektörünü bayram yoğunluğu umutlandırdı

Kurban Bayramı nedeniyle kıyı şeridinde bulunan turizm merkezlerinin yoğunluk yaşadığına dikkat çeken Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, sahil beldeleri son yılların en yüksek doluluk oranlarını yakaladığını ifade ederek, "Turizm sektörü şoföründen bakkalına kadar geniş yelpazede çalışan küçük işletmeler bereketli günler yaşadılar" dedi.

İZMİR (İGFA) - Çeşme başta olmak üzere, Kuşadası, Bodrum, Fethiye gibi bölgelerin dolup taştığını kaydeden Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, bayram yoğunluğunun yüzleri güldürdüğünü söyledi.  "Çeşme’de 9 günlük bayram tatilinde bazı sorunlar yaşandı ama genel memnuniyeti gölgeleyemedi" diyen Tercan, "Elektrik ve su kesintileri önlenemedi. Diğer sahil ilçelerinde de ufak tefek sıkıntıların yaşandığını duyduk. Yerel yönetimlerin daha hazırlıklı olmaları gerekirdi" diye konuştu.

"OTELLER DAHA GÜVENLİ..."

Yaz sezonunun daha yeni başladığını da belirten Başkan Tercan, vatandaşları tatillerini otellerde geçirmeye çağırdı. Otellerin hijyen kurallarından taviz vermediğini hatırlatan Bülent Tercan, "Vatandaşlarımızın COVID-19 nedeniyle kiralık ev, çadır veya karavanlara rağbet ettiği görülüyor. Oysa oteller daha güvenli, denetimli, dikkatli.  Vatandaşlarımız tatillerini gönül rahatlığı ile otellerimizde geçirebilirler" çağrısında bulundu.


MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında
Bursa'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi Bursa'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi
Marmaris’te derelerde temizlik çalışması Marmaris’te derelerde temizlik çalışması