Türk Kızılayı kan bağışı şampiyonuna gidiyor

Türk KızılayI, 7 Nisan Çarşamba günü İzmir’in kan bağışı şampiyonu Aliağa’da geliyor.


Gündem 6.04.2021 11:30:00 0
Türk Kızılayı kan bağışı şampiyonuna gidiyor

İZMİR (İGFA) - Ege Bölge Müdürlüğüne bağlı mobil kan bağışı aracı “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı” kapsamında 7-8-9-10-11-16-17-23-24-30 Nisan tarihlerinde Aliağa Demokrasi Meydanı’nda 10:00 ile 20:00 saatleri arasında gönüllü bağışçılar için hizmet verecek.

2006 yılında bugüne devam eden “Güvenli Kan Temini Programı” kapsamında toplumun tüm kesimlerini kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet eden Türk Kızılay, ülkemiz genelinde 18 Bölge Kan Merkezi ve 67 Kan Bağışı Merkezi olarak ülke ihtiyacı olan 2,5 milyon ünite kan ürününü karşılamak adına faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye genelinde yağış alarmı: Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı Meteorolojiye göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olurken, bazı bölgelerde kuvvetli sağanak, yüksek kesimlerde ise kar ve çığ tehlikesi bekleniyor.
Yeni haftada yurtta yağış etkili olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 30 Mart - 5 Nisan 2026 tarihli hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek. Özellikle Doğu Anadolu’da çığ riski, kıyı kesimlerde ise kuvvetli yağış uyarıları öne çıkıyor.
Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi Salih Gündoğdu ve Eren Can Yıldız’ın sahne aldığı “Yaşayan Miras Şöleni”nde Ispartalılar türkü dolu unutulmaz bir gece yaşadı; program sonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve İl Müdürü Vural Oğuzlar sanatçılara hediyelerini
Başkan Başdeğirmen açıkladı: Cumhuriyet caddesi’nde orta refüj kaldırılıyor Isparta’da Cumhuriyet Caddesi için yapılan ankette çoğunluk orta refüjün kaldırılmasını istedi; Şükrü Başdeğirmen, sonuçlara göre trafik düzenlemesinin yeniden yapılacağını açıkladı.
Bilgihan: “Salda’yı dünyaya tanıtacağız” Vali Bilgihan, Salda Gölü’nün hem doğal güzelliği hem de bilimsel önemiyle dikkat çektiğini vurguladı.