Türk SİHA’larının imha görüntüleri yayınlandı


Gündem 29.05.2021 14:30:00 0
Türk SİHA’larının imha görüntüleri yayınlandı

Milli ve özgün olarak tasarlanıp geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan Bayraktar TB2nin, Rus yapımı hava savunma sistemlerini imha ettiği görüntüler yayınlandı.

Milli ve özgün olarak tasarlanıp geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan Bayraktar TB2nin, Rus yapımı hava savunma sistemlerini imha ettiği görüntüler yayınlandı. Bayraktar TB2, keşif, sürekli havadan gözetleme ve istihbarat görevlerini yerine getirmesi açısından bir İHA, mühimmat yükünü hedefe ateşleyerek imha etmesi açısından ise SİHA olarak kullanılabiliyor.

Öte yandan, Libya iç savaşında rakip gruplar arasındaki bir çatışmada konuşlandırılan patlayıcı taşıyan quadcopterlerin, insan emri olmadan kendi insiyatifleriyle düşman hedefleri yok ettiği düşünülüyor.

Birleşmiş Milletler için hazırlanan bir rapora göre, otonom silahlı bir insansız hava aracının geçen yıl bir insan hedefini “yakaladı” ve özel olarak emredilmeden onlara saldırdığı düşünülüyor.

Türk askeri teknoloji şirketi STM tarafından üretilen bir Kargu-2 quadcopter olan drone, Mart 2020de Libya hükümet güçleri ile Libya Ulusal Ordusu komutanı Halife Hafter liderliğindeki ayrılıkçı bir askeri fraksiyon arasındaki bir çatışma sırasında konuşlandırıldı.

Patlayıcı yük ile donatılan Kargu-2, bir kamikaze saldırısında hedefe yönlendirilerek patlayabiliyor.BM Güvenlik Konseyinin Libya Uzmanlar Panelinin Mart 2021de yayınlanan raporu New Scientist dergisi tarafından ele geçirildi.


TFF İl Temsilcisi Karaca’dan Başkan Arı'ya teşekkür TFF İl Temsilcisi Karaca’dan Başkan Arı'ya teşekkür
Çayırova Süper Lig için Gaziantep deplasmanında Çayırova Süper Lig için Gaziantep deplasmanında
Keten tohumunun inanılmaz faydaları... Keten tohumunun inanılmaz faydaları...
ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı
Gemlik'in A takımı Gemlik'in A takımı