Türkiye- Azerbaycan kardeşliği Kocaelide yeşillenecek

Tek millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin hatırası olacak kardeşlik ormanı Kocaeli’de yeşerecek.


Gündem 2.04.2021 16:00:00 0
Türkiye- Azerbaycan kardeşliği Kocaelide yeşillenecek
KOCAELİ (İGFA)- Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin Kocaeli’deki nişanesi olacak olan kardeşlik ormanı, daha önce dolgu alanı olarak kullanılan Başiskele Paşadağ Dolgu Sahası’nda hayata geçirildi. Törende ilk olarak konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Türkiye ile Azerbaycan arasında olan kardeşliği hatıra ormanı ile bir kez daha gösterecekleri için mutlu olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Zaur Allahverdizade bugün ilk fidan dikiminin yapıldığı hatıra ormanının Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin dostluğunun en güzel örneklerinden olduğunu belirterek, "Türkiye Azerbaycan’ın devamlı omuz omuza her cephede yanında olarak bizlere güç veriyor. Bu hatıra ormanı da dostluğumuzun bir numunesidir. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

60 BİN METREKARE ALAN, 4 BİN 573 FİDAN

Kardeşlik ormanı, toplamda 60 bin metrekare yüz ölçümüne sahip. Alana Kırmızı Çiçekli At Kestanesi, Çınar Yapraklı Akçaağaç, Şeker Akçaağaç, Adi Dişbudak, Sığla Ağacı Doğu Çınarı, Ihlamur, Meşe, Pembe Çiçekli Akasya, Fıstık Çamı, Batı Ladin, Toros Sedri, Zeytin, Kiraz, Erk, Muşmula, İncir, Ayva, Trabzon Hurması, Dut, Ceviz gibi meyve ve diğer ağaç türlerinden oluşan 4 bin 573 adet fidan dikilecek.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor