Türkiye Barolar Birliği: “Aceleci açıklamalardan kaçınılmalı”


Gündem 31.07.2021 10:30:00 0
Türkiye Barolar Birliği: “Aceleci açıklamalardan kaçınılmalı”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Konya Meramdaki vahim aile olayıyla ilgili yetkili makamların, yeterli ve çok boyutlu araştırmalar yapılmadan sonuca ulaşan aceleci açıklamalardan kaçınmalarını istedi.

ANKARA (İGFA) - Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledilmesi ile ilgili Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezinin, Konya Barosu ile birlikte süreci yakından takip ettiklerini duyurdu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, vahim olayda katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edileceğine, hukuken mümkün olan en ağır cezaların uygulanacağına inandıklarını söyledi.

"Aileye yönelik bir tehdidin yetkililer tarafından önceden bilinip bilinmediği araştırılmalı ve adli ve idari soruşturmalar yoluyla, varsa sorumlular hakkında gereği yapılmalıdır" diyen Feyzioğlu yazılı açıklamasında, "Yetkili makamların açıklamalarına göre olayın sebebi, iki aile arasında yıllar önce başlayan bir uyuşmazlıktır. Ancak katliamın arkasında etnik kimlik veya başka bir ideolojik sebebin bulunup bulunmadığı konusu ayrıntılı olarak incelenmelidir. Sonuçlar kamuoyuyla gerekçeleriyle birlikte bir an önce paylaşılmalıdır. Yeterli ve çok boyutlu araştırmalar yapılmadan sonuca ulaşan aceleci açıklamalardan kaçınılmalıdır. Provokasyonları önlemenin yolu konunun her açıdan soruşturulacağı konusunda güvence vermek ve en önemli kamu yönetimi ilkelerinden olan şeffaflığı hayata geçirmektir" ifadelerine yer verdi.


Tugay'dan Göztepe'ye yeşil ışık Tugay'dan Göztepe'ye yeşil ışık
Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti! Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
CSO Denizlililer için sahne aldı CSO Denizlililer için sahne aldı
İstanbul'da coşkunun finali Üsküdar'da oldu İstanbul'da coşkunun finali Üsküdar'da oldu