Türkiye’den AB’ye ilk sütlü tatlı ihracatı


Gündem 16.06.2021 10:30:00 0
Türkiye’den AB’ye ilk sütlü tatlı ihracatı

Geçen yıl başlayan ihracat atağı sayesinde 2021’de 10 ülke ile çalışmaya başlayan Eker, bir Avrupa Birliği ülkesi olan Almanya’ya Türkiye’den sütlü tatlı ihracatı yapan ilk marka oldu.

BURSA (İGFA) - Süt ve süt ürünleri sektöründe yeniliklerin öncü markası olan Eker, bir ilke daha imza attı. Eker, Türkiye’den Avrupa Birliği’ne sütlü tatlı ihracatı yapan ilk marka olma başarısını gösterdi. Türkiyede ilk defa geleneksel sütlü tatlıları bir süt fabrikasında üreterek yeni bir pazar yaratmayı başaran Eker, çok sevilen bu ürün grubunu Almanya’daki lezzet severlerle de buluşturmaya başladı.

Ağustos 2020de aldığı “Avrupa Birliğine Süt Ürünleri İhracatı İzni” ile Avrupa Birliğinde öncelikle Almanya’daki tüketicilerle buluşan Eker, Almanya’ya ilk ürün sevkiyatını Eylül 2020’de tombul ayran ve kefir ürünleriyle yaptı. Pazardaki sütlü tatlı talebini tespit eden ve bu doğrultuda AB izin prosedürünü başlatan Eker, Mart 2021’de Türkiye’den Almanya’ya ilk defa sütlü tatlı ihraç eden firma oldu. Eker’in Almanya’ya ihraç ettiği sütlü tatlı ürün grubunda; sakızlı muhallebi, keşkül, sütlaç, krem karamel, supangle, fındık krem şokola yer alıyor.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı