Türkiye’den ABD Dışişleri’ne sert tepki!


Gündem 3.07.2021 09:30:00 0
Türkiye’den ABD Dışişleri’ne sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, "Terör eylemlerinde çocukları zorla silah altına alan PKK/YPG terör örgütüne silah yardımı dahil aleni destek veren ABD’nin, Türkiye’ye iftirada bulunması çifte standart ve ikiyüzlülüğün en çarpıcı örneğidir" açıklamasını yaptı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 yılı İnsan Ticareti Raporu’na tepki gösterdi.ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 yılı İnsan Ticareti Raporu’nda güvenirliliği şüpheli, bir takım STK raporlarındaki iddialara yer verildiğine dikkati çekilerek, asılsız varsayımlara dayanarak Türkiye’nin çabalarını gölgeleyecek ithamlarda bulunulması esefle karşılandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye, insan ticareti suçunun önlenmesi, suçluların cezalandırılması ve suç mağdurlarının korunması için her türlü çabayı göstermektedir. Özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye vizyonuyla hazırlanan, Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yayınlanan, insan ticareti ile etkili mücadeleyi de hedef alan İnsan Hakları Eylem Planı, kararlılığımızın açık bir göstergesidir" denildi.

İKİYÜZLÜLÜK…

"Çocukların silah altına alınması iddialarını külliyen reddediyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Türkiye, çocuk haklarının korunmasına ilişkin BM bünyesinde kabul edilenler dahil başlıca uluslararası düzenlemelere taraf olup, bu konudaki sicili tertemizdir. Suriye ve Irak’taki terör eylemlerinde çocukları zorla silah altına alan PKK-PYD-YPG terör örgütüne silah yardımı dahil aleni destek veren ABD’nin, Türkiye’ye böyle bir iftirada bulunması çifte standart ve ikiyüzlülüğün en çarpıcı örneğidir. BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba’nın 21 Haziran 2021 tarihli raporuyla da sabittir. Buna rağmen, raporda bu örgüte atıf yapılmaması da ayrı bir garabettir. Türkiye, taraf olduğu sözleşmelere bağlı olarak, insan ticareti suçunu önlemek için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da çabalarını kararlılıkla sürdürecektir" görüşleri kullanıldı.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1411030103514136582

Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı