Türkiye’nin en büyük hayvan barınağına Haytap desteği


Gündem 10.07.2021 16:30:00 0
Türkiye’nin en büyük hayvan barınağına Haytap desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında Burç Yazıbağ’da devreye alınacak yeni Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için fikir alışverişinde bulunmak ve Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan projenin örnek teşkil etmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu temsilcileriyle bir araya geldi.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğinde hizmete alınacak Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için çalışmalar sürerken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin eksiksiz bir şekilde diğer şehirler için örnek teşkil etmesi adına HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu temsilcilerini Gaziantep’te ağırladı. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, HAYTAP İstanbul Saha Koordinatörü Zuhal Arslan, HAYTAP Antalya Temsilcisi Özgür Erkan, Gaziantep ve Kilis Veterinerler Odası Başkanı Meltem Peri ve Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler bulundu.

Yeni yapılacak tesis, mevcut barınakla beraber faaliyet gösterecek. Tesiste kedi ve köpekler için ayrı bölümlerin oluşturulurken, daha ferah bir alan yaratılacak. Yeni Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ameliyat alanları, bakım odası, yoğun bakım üniteleri, hasta hayvanlar için karantina bölgeleri ve yiyeceklerin muhafazası için soğuk hava depoları bulunacak.

Konu hakkında ziyaret sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hukuk devletindeyiz. O nedenle bizler için yasalar çok önemli. Verilen bir söz vardı ve bir an önce hayvan hakları yasasının çıkması gerekiyordu. Bu yönüyle devreye sokulan yasa dolayısıyla mutluyuz. Biz, bu ülkeyi, hayvan dostu bir ülke yapmak istiyoruz. Her konuda olduğu gibi Gaziantep’i bu konuda da önder ve lider olarak hazırlamak, Türkiye’ye örnek göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Gaziantep AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, Hayvan hakları yasasının meclis serüvenini yeniden anımsattı. HAYTAP Antalya Temsilcisi Özgür Erkan ise, “HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu olarak gerek mecliste yasa düzenlenme durumlarında gerekse de taşrada ve büyükşehirlerde yaptığımız hayvan hakları ve hayvan refahı çalışmalarında katkılarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Gaziantep ve Kilis Veterinerler Odası Başkanı Meltem Peri, hayvan hakları için azami gayret gösteren Başkan Fatma Şahin’i tebrik etti.

HAYTAP İstanbul Saha Koordinatörü Zuhal Aslan da Gaziantep’in hayvan dostu bir kent olduğunu hep duyduklarına dikkati çekti.


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba