Türkiye Spor Yazarları Derneği, Malatya’da şubeleşecek


Gündem 28.06.2021 17:00:00 0
Türkiye Spor Yazarları Derneği, Malatya’da şubeleşecek

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner, Malatyada şube olmak için çalışmaların yapıldığı Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.  

MALATYA (İGFA) -  TSYD yönetim kurulu tarafından Malatya’nın şube olması için yetki aldıklarını söyleyen MGC Başkanı Vahap Güner, bu süreçte de Malatya’nın tanıtımında daha iyi kullanılması amacıyla TSYDnin doğu illerini de Malatya’ya bağlamak üzere şube kurulması için kendilerine yetki verildiğini açıkladı.

Özellikle spor yazarlarını bir araya getirmek için şube olmanın önemine dikkati çeken Güner, "Şubemiz için yer konusunu sonuçlandırdıktan sonrada TSYD Yönetim Kurulu Malatya’yı ziyaret edecekler. Ayrıca şubeleştikten sonrada Malatya’ya gelen spor yazarlarını da Malatya’yı tanıtmak ve gezdirmek için güzel bir ortamı oluşturmuş olacağız. Bizlere desteklerini her zaman veren Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

TSYD’nin bölge bazında Malatya şubesi olması için yapılan çalışmaların kendilerini gururlandırdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise,  kendilerinin gazetecilerin daha iyi çalışması ve birlikte olması, fiziki şartların uygunluğu noktasında gerekli gayreti gösterdiklerini belirterek, "Şuanda da mevcuttaki yerlerle ilgili gerekli çalışmaları yapıldı. Eğer gazetecilerimiz birlik ve beraberlik içerisinde olurlarsa kendilerine bir yerde ihdas edebiliriz" dedi.

TSYD’nin bölge bazında şube olması için taleplerinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Başkan Gürkan, "Biz fuarcılık merkezinin bulunduğu alanda 5 bin kişilik spor salonu yapıyoruz. Ayrıca gençlik karşılama merkezi yapıyoruz. Jimnastik salonu yapıyoruz ve 250 kişilik gençlik kampı yapıyoruz. Dolayısıyla TSYD’nin yer ihdası konusunda bir talebi olursa gazeteci arkadaşlarımıza Orduzu Pınarbaşı’nda bir yer ihdas edebiliriz. Esasında hedefimiz Malatya’da bulunan radyo, televizyon, gazete ve internet medyasını tek çatı altında toplanmasıdır" diye konuştu.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde