Ülkede açık havada maske zorunluluğu kaldırıldı


Gündem 28.06.2021 13:30:00 0
Ülkede açık havada maske zorunluluğu kaldırıldı

İtalyanın tamamı bugün itibariyle koronavirüs için açık havada maske takımının bırakıldığı "düşük riskli" bir bölge haline geldi. Söz konusu durum, pandeminin en kötü etkilediği ülkelerden biri olan İtalya için büyük bir dönüm noktası oldu. Kararı sevinçle karşılayan İtalyanlar ise açık havada nefes almanın keyfini yaşıyor.

İtalya Sağlık Bakanlığı, bugün yürürlüğe giren bir kararname ile ilk kez İtalyanın 20 bölgesinin her birini, ülkenin Covid-19 riskini değerlendiren renk kodlu sınıflandırma sistemi altındaki düşük risk anlamına gelen "beyaz" olarak sınıflandırdı.

Bu durum, açık alanlarda yüz maskelerinin artık zorunlu olmayacağı anlamına geliyor.

İTALYANIN BAZI KENTLERİNDE SICAKLIKLARIN 40 DERECEYİ AŞMASI BEKLENİYOR

İtalyanlar, bu hafta bazı güney bölgelerinde sıcaklıkların 40 dereceyi aşması beklendiğinden, kararı büyük bir sevinçle karşılıyor.
İtalya, pandeminin ilk dönemlerinde Batıdaki koronavirüs krizinin bir sembolü haline gelmiş ve ve özellikle Bergamoda morglardan tabut taşıyan ordu kamyonlarının görüntüleri dünya çapında ses getirmişti. İtalya, son haftalarda ise Covid-19 enfeksiyon ve ölümlerinde önemli düşüşler kaydetti.

TURİSTLER İTALYAYA GERİ DÖNDÜ

Hükümet verilerine göre, İtalyada 12 yaşın üzerindeki nüfusunun üçte biri veya 17 milyon 572 bin 505 kişi dün itibariyle aşılandı.

Uzun süredir ülkeye girişi yasak olan AB, İngiltere, ABD, Kanada ve Japonyadan gelen turistler, hükümetin aşılı ziyaretçiler veya negatif test edenler için karantina şartını kaldırmasının ardından şimdi geri döndü.

İTALYAN SAĞLIK BAKANI: SAVAŞ HENÜZ KAZANILMADI

Diğer taraftan, vakalardaki düşüşe rağmen Sağlık Bakanı Roberto Speranza İtalyanları dikkatli olmaya çağırdı.

Speranza, Cumartesi günü yönetmeliği imzaladıktan sonra, "Bu cesaret verici bir sonuç, ancak özellikle yeni varyantlar nedeniyle hala dikkat ve sağ duyuya ihtiyaç var. Savaş henüz kazanılmadı” dedi.

KISITLAMALAR HAZİRAN AYI BOYUNCA GEVŞETİLMEYE DEVAM ETTİ

Kasım ayında ikinci bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasıyla mücadele etmek için tam veya kısmi bölgesel kilitlenmelerle başlayan uzun bir dönemden sonra, geçen ayın sonlarında İtalyanın her yerinde kısıtlamalar gevşetildi.

Tüm ülke, geçen ay daha fazla özgürlük getiren ancak restoran saatlerini kısaltan ve gece sokağa çıkma yasağını sürdüren bir "sarı bölge" haline getirilmişti.

Ardından, hükümet Haziran ayı boyunca kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya devam etti. Öte yandan, İtalyada şimdiye kadar 127 binden fazla insan Covid-19 ile ilgili komplikasyonlardan hayatını kaybetti, dört milyondan fazla insan enfekte oldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı