Ülkede Delta paniği! Tam açılma ertelenebilir


Gündem 13.06.2021 11:00:00 0
Ülkede Delta paniği! Tam açılma ertelenebilir

İngiltere hükümeti, kalan son aşama Covid önlemlerinin kaldırılması ile ilgili takvimi dört haftaya kadar ertelemeyi değerlendiriyor.

21 Haziran için planlanan "normalleşmeye geçiş" süreci ile tüm sosyal mesafe kurallarının kaldırılacağı açıklanmıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, BBCye yaptığı açıklamada, kısıtlamaların son aşamasının da kaldırılması konusunda "temkinli davranacaklarını" söyledi.

Hükümetin son aşamaya geçişi ertelemeyi değerlendirmesi, ilk olarak Hindistanda ortaya çıkan ve daha bulaşıcı olduğu düşünülen Delta varyantı ile ilgili endişelerin ortaya konulması ile gündeme geldi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, henüz erteleme ile ilgili alınmış bir resmi karar bulunmuyor.

Pazartesi günü yapılacak resmi açıklama öncesi, son verilerin değerlendirildiği ve "birden fazla seçeceğin" masada olduğu ifade ediliyor.

Erteleme kararını destekleyenler, bu sürede aşının daha genç yaş gruplarına uygulanması ile beklenen etkinin görülebileceğini savunuyor.

Açılma takvimindeki son tarih olan 21 Haziran ile gece kulüplerinin yeniden açılması, konser ve spor müsabakaları ve düğün gibi etkinlikler ile ilgili sınırlamaların kaldırılması planlanıyordu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu tarihin ertelenmesi kararı ile ilgili son günlerde giderek artan bir baskı altında.

İngilterede doktorların ulusal örgütlenmesi Tabipler Birliği de, erteleme kararına destek veren sağlık örgütleri arasına katıldı.

Birliğin başkanı olan Dr Chaand Nagpaul erteleme kararını savunurken, "Yalnızca hastaneye yatırılan kişilerin sayısı değil, alt yaş gruplarındaki geniş kesimler için de risk faktörü var" dedi.

The Times gazetesindeki habere göre, 21 Haziran tarihinde halen, düğünlere 30 kişi sınırı gibi bazı kuralların kaldırılması hükümet tarafından seçenekler arasında değerlendiriliyor.

Ülkedeki her 10 yeni vakadan 9unun Hindistanda ortaya çıkan delta varyantı olduğu belirtiliyor.

Kaynak: BBC Türkçe


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı