Ünlü Fütürist Bursa’da geleceğin mesleklerini konuştu


Gündem 17.06.2021 11:30:00 0
Ünlü Fütürist Bursa’da geleceğin mesleklerini konuştu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), pandemi dönemine rağmen üyelerinin uluslararası rekabet gücünü ve ihracatını artırmak amacıyla düzenlediği seminerleri sürdürüyor.

BURSA (İGFA) - UİB tarafından düzenlenen eğitimde ünlü Fütürist Ufuk Tarhan, ‘Geleceğin İş Yapma Modelleri, İstihdam, Geleceğin Meslekleri ve Çalışma Ortamları’ konu başlığında sunum yaptı. Tarhan, “İş aslında beynimizin olduğu her yer. Yeni ofisimiz, beynimiz. Dolayısıyla hangi işte, hangi pozisyonda olursak olalım elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Bisikletin pedallarını sürekli çevirmeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

Ufuk Tarhan’ın 2 saate yakın süren eğitiminde, Eğitim 5.0, Kişiselleştirilmiş Eğitim, 3T (Teknoloji, Tasarım, Takım), HOK (Hibrid, Otodidakt, Küratör), 5Y (Yetenekli, Yetkin, Yetkili, Yaratıcı, Yenilikçi) olmak, Kişisel dönüşüm esnekliği, süreklilik, sorgulayıcı düşünme ve öneri/çözüm/farklı yol/soru-sorun bulma, veri bazlı düşünme/değerlendirme ve analiz yetkinliği, öğrenen ve öğreten etkileşimi projelerle öğrenme, teknoloji ve insan bütünleşmesi gibi konular ele alındı.

Her şeyin çok hızlı değiştiği ve dönüştüğü günümüz dünyasında geleceğe dair bir takım kaygıların oluştuğunu söyleyen Tarhan, "Gelecekte iş birçok formda ve yerde yapılabilecek artık. İş aslında beynimizin olduğu her yer. Yeni ofisimiz, beynimiz. Dolayısıyla hangi işte, hangi pozisyonda olursak olalım elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Bisikletin pedallarını sürekli çevirmeye devam etmeliyiz" dedi.

“Gelecekte, dönüşemeyenler işsiz kalmaktan korkmalı” diyen Tarhan, “Gelecekte daha fazla insan, söylenilenin ve kaygı duyulanın aksine daha farklı işlerde, becerilerini kullanarak iş yapacak. Bir sürü yeni meslekler de çıkacak. Bu meslekleri de kafasını o işe takan, dert edinen kişiler üretecek. İnsanoğlunun çözülemeyecek kadar işi var. İşsiz kalmak, ancak biz istiyorsak ve dönüşemezsek olabilecek bir şey. Bu süreçte teknolojiyi iyi kullanacağız, tasarımcı kafasıyla bakacağız ve takım oyuncusu olacağız. Dönüşüme, değişime ayak uyduranlar oyunda kalacak" diye konuştu.


Abdulgani Altınışık’tan Başkanı Arı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyareti Abdulgani Altınışık’tan Başkanı Arı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Adıyaman'da düğünde havaya ateşe gözaltı Adıyaman'da düğünde havaya ateşe gözaltı
MASKİ’den önemli duyuru MASKİ’den önemli duyuru
Muğla'dan evde reçete hizmeti Muğla'dan evde reçete hizmeti
Çocuklar, 23 Nisan Çocuk Şenliği ile bayramı doyasıya yaşadı Çocuklar, 23 Nisan Çocuk Şenliği ile bayramı doyasıya yaşadı