Gündem

Gündem Haberleri

UYUMDER'E ÖNEMLİ ZİYARET


Gündem 6.04.2021 21:47:00 0
UYUMDER

Isparta Valiliği’nin “Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı”  kapsamında 2018 yılında UYUMDER (Uyuşturucu, Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği) ile birlikte hayata geçirdiği Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi UYUMDER, Isparta protokolüne ev sahipliği yaptı.

UYUMDER, gün geçtikçe daha görünür bir şekilde etkilerini göstermeye başlıyor. Yüzlerce genci uyuşturucu bataklığından kurtararak topluma faydalı bir birey haline getiriyor. Dernek, faydalı çalışmalarına son sürat devam ediyor...

Eğirdir yolu üzeri polis noktasının hemen arkasında yüzlerce dönüm arazi içerisinde faaliyet sürdüren UYUMDER, üretim atölyeleri, hayvan yetiştiriciliği, sera yetiştiriciliği, tarım ürünü yetiştiriciliği gibi bir çok çalışma yürütüyor. UYUMDER çalışmalarına dikkat çekmek için kapılarını vatandaşlara açarak yaptıkları faaliyetleri yerinde gösteriyor. Uyuşturucu bataklığına saplanan gençleri topluma nasıl kazandırdıklarını, uyuşturucu bataklığına düşmemeleri için toplumun neye dikkat etmesi gerektiği gibi bir çok anektodu yerinde gösteriyorlar.

Bugün Isparta eğitime destek platformu önceliğinde UYUMDER'e önemli bir ziyaret gerçekleşti.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Isparta Belediye Başkanı Yardımcısı Uğur büyükçulcu, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Kuleönü Belediye Başkanı Nuri Erdoğan, Kadem il temsilcisi Gonca Kayacan, İl Müftüsü Bayram Şahin, 33 STK temsilcileri, Sendika Başkanları ve kamu yöneticileri UYUMDER'i ziyaret ederek dernek çalışmalarını yerinde inceledi.

Katılımcılara konuşan; Bağımlılıktan kurtulan gençler, yaşadıkları süreçleri anlattı. UYUMDER'in ne kadar önemli bir dernek olduğunu süreç içerisinde hem bağımlılıktan kurtulduklarını hemde meslek sahibi olduklarını söylediler. Türkiye'nin bir çok değişik ilinden buraya tadavi için gelen bağımlıların Isparta'nın UYUMDER'i istinasız bir çok il'e fark atıyor dediler.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı