Van Gölü, NASAnın dünyadaki en iyi fotoğrafları listesine girdi

ABDnin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurumu NASA, uzay istasyonundan çekilmiş en iyi dünya fotoğraflarını seçmek için yarışma düzenledi. Toplam 32 fotoğrafın bulunduğu listede Van Gölü’de yer aldı.


Gündem 12.03.2021 12:30:00 0
Van Gölü, NASAnın dünyadaki en iyi fotoğrafları listesine girdi

BİTLİS (İGFA) - National Aeronautics and Space Administration (NASA) yani Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından " https://earthobservatory.nasa.gov/tournament-earth " internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, 20 yıldan fazla bir süredir astronotların Uluslararası Uzay İstasyonundan çektiği Dünyanın en güzel fotoğrafları yarışmasının başlatıldığı, 8 Mart 2021 tarihinde başlayan ve 15 Mart 2021 tarihinde son bulacak olan fotoğraflar arasında en iyi fotoğrafların oylama ile seçileceği belirtildi.

Van Gölü’nün de içerisinde yer aldığı 32 fotoğraf arasında yapılacak olan 1. tur oylama hakkında yapılan duyuruda şu bilgiler yer aldı: “20 yıldan fazla bir süredir astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonundan Dünyanın fotoğraflarını çekiyorlar. Bize tüm harikası, güzelliği ve gaddarlığıyla gezegenimizin eşsiz manzaralarını getirdiler. Peki uzay istasyonundan çekilmiş en iyi Dünya fotoğrafları hangileri? Önümüzdeki beş hafta içinde karar verebilirsiniz.

Dört grup vardır: Unity, Cupola, Destiny ve Tranquility (ISSnin dört temel modülü / bölümü). Unity ve Cupola grupları, astronotlar Randy Bresnik, Chris Cassidy, Drew Morgan, Don Petit ve Jeff Williams ve onları eğiten ve destekleyen Dünya Bilimi ve Uzaktan Algılama ekibi tarafından seçilen görüntüleri içerir. Destiny ve Tranquility gruplarındaki fotoğraflar sizin gibi okuyucular tarafından seçildi.

İLK TUR OYLAMA 15 MARTTA SONA ERECEK

1. turda oylama 8 Martta başlayacak ve 15 Martta ABD Doğu Saati öğlen saatlerinde sona erecek. Bu sayfayı aşağı kaydırın ve yeni bir pencere açmak, büyütülmüş bir fotoğrafı görüntülemek ve hakkında daha fazla bilgi edinmek için her görüntünün altındaki başlığa tıklayın. Sonra buraya geri gelin ve her eşleşmede bir resim için oy vermek için tıklayın. 16 seçiminizi yaptıktan sonra, sayfanın altındaki ‘oy pusulanızı gönderin’ seçeneğine tıklamayı unutmayın. Yarışma başlasın.”

Duyuruda ayrıca birinci tur oylama için her kategoriden bir fotoğrafın seçilmesinin zorunlu olduğu ve 32 fotoğraftan 16’sının işaretlenmesi gerektiği belirtildi.








ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı" Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı"
Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu
Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak? Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak?
KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı