Wikileaks’in kurucusunun vatandaşlığı iptal edildi


Gündem 28.07.2021 10:00:00 0
Wikileaks’in kurucusunun vatandaşlığı iptal edildi

Wikileaksin kurucusu Julian Assangea vatandaşlık veren Güney Amerika ülkesi Ekvador, Assangeın vatandaşlığını iptal etti.

Ekvador Adalet Bakanlığı Assangeın vatandaşlığının iptali kararını, vatandaşı olduğu Avustralya makamlarına resmi bir yazı göndererek bildirdi. Yazıda ülke kanunlarına göre vatandaşlığa alınma kararının ilgili gerçeklerin gizlendiğinin, hatalı ya da sahte belge verildiğinin tespit edilmesi durumunda yeniden değerlendirildiği belirtilerek, Assangeın vatandaşlığa alınma mektubunda birçok tutarsızlık ve farklı imzalar bulunduğu, belgelerin değiştirilmiş olma ihtimali ve ödenmemiş harçlar gibi sorunlar belirlendiği ifade edildi.

Halen İngilterede bir hapishanede bulunan Assangeın avukatı Carlos Poveda vatandaşlığın iptali kararının yargı süreci işletilmeden alındığını belirterek müvekkilinin hakim karşısına çıkmasına izin verilmediğine dikkat çekerek, kararı temyize taşıyacaklarını kaydetti.


Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…” Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…”
Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın" Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın"
Doğal gripsavar: Sirke! Doğal gripsavar: Sirke!
Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi