Yeşim, kreş hizmetiyle Mısır’da ilke imza attı


Gündem 17.06.2021 12:30:00 0
Yeşim, kreş hizmetiyle Mısır’da ilke imza attı

Yeşim, Bursa’da 1988 yılında hayata geçirip devam ettirdiği kreş hizmetini Mısır’daki İsmailia tesisine de taşıdı.

BURSA (İGFA) - Global firma kimliğine uygun olarak yurt dışı operasyonlarını büyüme stratejisine paralel geliştirmeye devam eden Yeşim, Jade Tekstil ile 2016 yılından bu yana Mısır’dan gerçekleştirdiği ihracatını 4 kat, istihdamı da 2.5 kat arttırarak son üç yıldır üst üste Mısır’ın en büyük hazır giyim ihracatçısı olma başarısını gösterdi.

Jade Tekstil ile bir Türk şirketinin yurt dışında tek çatı altında sağladığı en büyük istihdamlardan biri haline geldiklerini ifade eden Yeşim Grup Co CEO’su Selim Şankaya, son bir gelişme olarak halihazırda Bursa tesislerinin bir parçası olan ve Yeşim denince ilk akla gelen unsurlardan biri olan kreş hizmetlerini Mısır’daki İsmailia tesislerinde de devreye aldıklarını belirtti. Mevcut kreş biriminde 300 çocuğa hizmet vermeyi planladıklarını dile getiren Şankaya, “Kreşimiz, Mısır sanayisinde bir ilk olma özelliği taşıyor. 33 yıldır kadın çalışanlarımıza sağladığımız ücretsiz kreş hizmetimizle kadın istihdamını güçlendirmeyi önceliklendirdik. ‘Kadın dostu firma’ vizyonumuzun bir parçası olan bu hizmeti böylece Mısır’a da taşımış olduk. Kreş birimimizin açılışı Mısır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mohamed Mahmoud Saafan ve bakanlık yetkililerin katılımıyla gerçekleşti” diye konuştu. Şankaya, Mısır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mohamed Mahmoud Saafan ve bakanlık yetkililerinin ziyareti sırasında yine tesis bünyesinde faaliyete geçirdikleri “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Ekonomik Güçlendirilmesi” biriminin açılışını da gerçekleştirdiklerini söyledi.


Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti
Çayırova’da 23 Nisan coşkusu Çayırova’da 23 Nisan coşkusu
Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’ Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’
Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti