Yeşim Tekstilden Doğu Anadoludaki istihdama büyük destek

Dünya markalarına hazır giyim ve ev tekstili üretimi gerçekleştiren Yeşim, 2019 yılında devreye aldığı Ağrı yatırımı sonrası bölgedeki gelişimini sürdürerek istihdama destek oluyor. Halihazırda dünyanın tanınmış markalarına yönelik hazır giyim üretimini s


Gündem 19.04.2021 11:00:00 0
Yeşim Tekstilden Doğu Anadoludaki istihdama büyük destek

BURSA (İGFA) - Geleceğe dönük planlamaları ve büyüyen organizasyonu kapsamında merkezi konumundaki Bursa dışında da yatırım programları devreye alan Yeşim Grup, 2019 yılında Ağrı’da hayata geçirdiği üretim tesisiyle, bölgenin gelişim hikayesinin de bir parçası oldu. Tesiste şu an 850 kişi olan çalışan sayısının,  2021 yılı sonuna kadar bin 700’lere çıkması hedeflendi.
 
Yeşim Grup CEO’su Şenol Şankaya, müşterilerinin taleplerine uygun olarak kapasite artışı yapma ve planlı gelişimlerini sürdürme kararları kapsamında Ağrı Tekstilkent Bölgesinde hazır giyim üretim tesisini 2019 yılında devreye aldıklarını hatırlattı. Şankaya, Ağrı Valiliği tarafından tahsis edilen 36 bin metrekarelik fabrika alanı üzerinde yaklaşık 20 milyon Euroluk bir yatırım bedeliyle hayata geçirdikleri tesiste dünya markalarına yönelik üretim yaptıklarını belirtti.
 
Devlet teşviki ile hayata geçirdikleri söz konusu yatırım programı ile üretim ve ihracat kapasitelerini arttırarak ülke ekonomisine pozitif katkı yapmayı hedeflediklerinin altını çizen Şankaya,  Ağrı’ya ilerleyen dönemde ilave bir 30 milyon Dolarlık yatırım daha öngördüklerini anlattı. İlk etapta kademeli olarak  5 bin çalışan sayısına ulaştıktan sonra ikinci bir 5 bin kişilik istihdamı da devreye almayı hedeflediklerini belirten Şankaya, "2021 yılı sonunda fabrikamızda çalışan sayısını bin 700’e taşımayı planlıyoruz. Fabrikanın baştan sona otomasyon sistemleriyle donatılma süreci ise devam ediyor. Üretim yeterliliği anlamında çizgisini her geçen gün yukarı taşıyan fabrikamızı ziyaret eden PVH Europe BV - Tommy Hilfiger yöneticileri, üretim süreçlerimizi yerinde görmek istedi. Satınalma ve Üretim Süreçlerinden Sorumlu SVP Öznur Mutlu başta olmak üzere, Tommy yöneticileri Emine Sezer ve Mustafa Ceylan’dan oluşan grubu, geleceğe dair üretim ve büyüme planlarımızla ilgili bilgilendirdik. Halihazırda müşterimiz olan ve diğer lokasyonlarımızdan üretim gerçekleştirdiğimiz Tommy Hilfiger için Ağrı tesisinden de üretim yapmaya başladık. Bu, her açıdan bölge adına sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

Ağrı’da hayata geçirdikleri söz konusu üretim tesisi ile sadece şehrin değil, bölgenin çehresinin değişimine de katkı yapmayı amaçladıklarını kaydeden Şankaya, bu yolda ilerlerken söz konusu üretimimizi destekler nitelikte bölgedeki partnerlerle iş birliği geliştirme opsiyonunu da devreye aldıklarını söyledi. 


MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım" Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi
Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı