Yunanistan: “Yardım teklifimiz halen geçerli”


Gündem 2.08.2021 09:30:00 0
Yunanistan: “Yardım teklifimiz halen geçerli”

Türkiyedeki yangın felaketini yakından izleyen ülkelerin arasında bulunan Yunanistan, Türkiyeye itfaiye uçağı göndermeye hazır olduklarını, ancak buna olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtti.

BBCde Stelyo Berbarikisin Atinadan aktardığı habere göre, Türkiyeden başka bir yardım talebi gelirse de Yunanistanın göndermeye hazır olduğu belirtilirken, Türkiyeden Yunanistana teşekkür dışında olumlu bir yanıt gelmediği belirtildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiyedeki yangınların yayıldığı 29 Temmuzda "Türk dostum Dışişleri Bakanı Çavuşoğlunu telefonla aradım, kendi seçim bölgesi olan Antalyada çıkan yangınlardan dolayı duyduğum samimi üzüntülerimi dile getirdim ve kendisine Yunanistanın yangın söndürme faaliyetleri için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu söyledim" açıklamasını yapmıştı.

Yunan hükümeti, ülkede çıkan yangınlara rağmen Türkiyeden talep geldiği anda Yunan itfaiye ve kurtarma birimlerinin yardıma gönderilmesi teklifinin halen geçerli olduğunu açıkladı.


Keten tohumunun inanılmaz faydaları... Keten tohumunun inanılmaz faydaları...
ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı
Gemlik'in A takımı Gemlik'in A takımı
Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’ Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
CW Enerji panelleri ile enerji ihtiyacına kalıcı çözüm CW Enerji panelleri ile enerji ihtiyacına kalıcı çözüm