Yüzde 50 hibeli tavuk desteği Kocaelili çiftçilerin yüzlerini güldürüyor


Gündem 7.07.2021 09:30:00 0
Yüzde 50 hibeli tavuk desteği Kocaelili çiftçilerin yüzlerini güldürüyor

Kocaelide çiftçilerin gelir düzeyini ve istihdamı artırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında, 15 bin yerli ve milli Atak-S yarka tavuk desteği veriyor.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, tavukçuluğun geliştirilmesi ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen yüzde 50 hibeli “Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi” kapsamında, çiftçilere bu yıl 15 bin tavuk desteği sağlanıyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen proje ile Türkiye’nin ilk yerli yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteğinden yararlanan çiftçilere, tavukları teslim edilmeye başlandı.

KENTTEN KIRSALA GÖÇ TEŞVİK EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülenyüzde 50 hibeli “Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi” kapsamında, tavuk işletme tescil belgesi bulunan çiftçilere en az 200, en çok 500 adet 16-18 haftalık yaklaşık 15 bin Atak-S yarka tavuk desteği veriliyor. Doğal ortamlarda beslenen ve yılda en az en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavuklar, çiftçilere teslim edilmeye başlandı. Ayrıca çiftçilere, tavuklar yumurtlayana kadar yetecek toplam 120 ton yem desteği sağlanıyor.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor