100 yıllık tohumdan güre patlıcanı ürettiler


Gündem 25.07.2020 00:32:00 0
100 yıllık tohumdan güre patlıcanı ürettiler

Afyonkarahisar Hocalar ilçesine bağlı Güre köyündeki çiftçiler, gelirlerinin büyük bölümünü atalarından kalma yöntem ile yetiştirdikleri Güre patlıcanından sağlıyor. Yetiştirilen patlıcanların kuzu etinden daha lezzetli olduğunu ifade eden yöre halkı, patlıcanları sadece Sandıklı pazarında satabildiklerini, diğer kentlerdeki pazarlara da göndermek istediklerini belirttiyorlar. 


Doğal yöntemler ve hayvan gübresi ile bu yıl 10 dönüm alanda patlıcan ekimi yaptığını belirten yetiştirici Hamza Elmas, “Bu patlıcan her yerde bu şekilde lezzetli olmaz. Bunun en önemli özelliği gök toprak.

Allah buraya öz ve has vermiş bu toprağı. Bunun tohumu 100 yıllık dedelerimizden, atamızdan geliyor. Özel bir tohumdur ve buraya has özellikleri vardır. Tarihten bildik bileli bu tohumu her sene yenileyerek ekiyoruz. Organik ve kuzu etinden daha lezzetlidir. 10 yıldır aynı yöntemle organik olarak patlıcan yetiştiriciliği yapıyorum. Hiçbir ilaç kullanmıyoruz. 

Tamamen organik her şekli güzel patlıcanlardan tohumluk ayırıyoruz. Barajımız yeni geldi ve sulama imkanı tarlalarımızda arttı. Şuan sadece Sandıklı pazarında satışını yapıyoruz. Ama İstanbul, Ankara, Antalya gibi pazarlara açılmak istiyoruz. Sahamızı daha da geliştireceğiz. Sandıklı’da satılan patlıcanlarımız Avrupa'ya gurbetçiler tarafından götürülüyor. Keçi gübresi ve hayvan gübreleri ile yetiştiriyoruz. Hangi tür yemeğini yaparsan yap bunun lezzeti diğer patlıcanlara benzemez” dedi.


 

Orman Genel Müdürü Karacabey Bursa’da... Yangın sonrası rehabilitasyon faaliyetlerini inceledi Orman Genel Müdürü Karacabey Bursa’da... Yangın sonrası rehabilitasyon faaliyetlerini inceledi
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı
Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerinden tarihi başarı Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerinden tarihi başarı
Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı
Muğla’da kadınlar dayanışmayla güçleniyor Muğla’da kadınlar dayanışmayla güçleniyor