48 bin kanser hastasına müjde! 5 akıllı ilaç SGK kapsamında

48 bin kanser hastasına müjde! 5 akıllı ilaç SGK kapsamında


Sağlık 30.06.2025 22:41:00 0
48 bin kanser hastasına müjde! 5 akıllı ilaç SGK kapsamında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 akıllı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu, 48 bin hastaya umut olacak bu adımın önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, kanser hastaları için önemli bir müjde verdi.

25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 akıllı ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın 48 bin kanser hastası ve aileleri için anlamlı bir adım olduğunu belirtti.

https://twitter.com/saglikbakanligi/status/1939748946244477279

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylelikle 48 bin kanser hastamız ve aileleri için oldukça anlamlı bir adım atmış oluyoruz” diyerek, bu gelişmenin hastaların tedavi süreçlerine önemli bir destek sağlayacağını vurguladı. Akıllı ilaçların, hedefe yönelik tedavi yöntemleriyle kanserle mücadelede etkin bir rol oynadığını ifade eden Erdoğan, bu kararın sağlık alanında erişilebilirliği artırma hedeflerinin bir parçası olduğunu söyledi.

“Cenab-ı Allah’tan hastalarımıza acil şifalar diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin sağlık alanındaki reformları ve hasta odaklı politikaları sürdüreceğini belirtti.

Isparta’nın zirvesine sezonun ilk karı düştü Isparta’nın kış turizminin gözdesi Davraz Kayak Merkezi, 8 Ekim 2025 sabahı beyaza büründü. Mevsimin ilk karı, bölgeyi ziyaret edenleri ve sosyal medyadan görüntüleri izleyenleri sevindirdi.
ITSO Başkanı Çelik: “Isparta için çözüm üreten bir oda olduk” Başkan Metin Çelik: “Isparta’nın her alanında yer almaya, çözüm üretmeye gayret ettik”
TBMM'den Gazze tezkeresi! İsrail'i uyaran tezkere kabul edildi TBMM'den Gazze tezkeresi! İsrail'i uyaran tezkere kabul edildi
Her gün 686 bin kişinin tercihi 'hava'! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025’in ilk 9 ayında havayoluyla günde ortalama 686 bin kişinin seyahat ettiğini, toplam yolcu sayısının 187 milyon 397 bin 678’e ulaştığını duyurdu. Eylül ayında 24 milyon 769 bin
İznik–Spandau ilişkilerinde yeni dönem İznik–Spandau ilişkilerinde yeni dönem