5,6 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplarda

5,6 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplarda


Gündem 10.01.2025 16:55:00 0
5,6 milyar TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayı için 3,1 milyar lira yaşlı aylığı, 2,5 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 5,6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Ocak ayına ilişkin 5,6 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık”

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirtti.

Engelli ve yaşlıların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarının yanı sıra bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda onların yanlarında olduklarını vurgulayan Bakan Göktaş, "“Bu doğrultuda ocak ayı için 3,1 milyar lira yaşlı aylığı, 2,5 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 5,6 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum"” dedi.

TİMBİR yönetimi 3. kuruluş yıl dönümünde Ankara’da toplandı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) yönetimi, kuruluşunun 3. yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da bir araya gelerek dijital projeler ve 2026 yılı hedeflerini değerlendirdi.
Milletvekili Oğuz’dan muhalefete sert yanıt: “Burdur’a 60 milyar tl yatırım yapıldı” AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, teşkilatın düzenlediği iftar programında muhalefetin eleştirilerine sert yanıt verdi. Oğuz, son 24 yılda Burdur’a toplam 60 milyar TL yatırım yapıldığını belirterek, “Şehrin her sokağında
22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 247 tutuklama Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 22 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonlarında 390 şüpheli yakalandı.
TİMBİR 3 yaşında; “Dijital Medyanın Birliği, Türkiye’nin Gücü" Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), internet medyasının kurumsallaşması yolunda yürüttüğü çalışmalarla üçüncü kuruluş yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor.
Hava trafiği artış gösterdi: 2 ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet Türkiye genelindeki havalimanlarında ocak–şubat döneminde direkt transit yolcular dahil olmak üzere toplam 32 milyon 877 bin 752 yolcuya hizmet verildi.