5 TL'lik madeni para tedavüle çıkıyor

Resmi Gazete'de, 5 lira değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ yayımlandı.


8.06.2024 09:22:00 0
5 TL

5 TL'lik madeni paralar, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte bugün itibarıyla tedavüle çıkarılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan tebliğde, 28/5/1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanunun uyarınca, bakanlığa bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce özellikleri belirtilen 5 lira değerindeki madeni paraların basıldığı belirtildi. 

Kenar özelliği düz tırtıllı olan paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. 

Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada "Türkiye Yüzyılı" logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta "Türk lirası" yazısı ve yazının altında basım yılına yer verildi. 

Arka yüz deseninde ise Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi ve çevresinde de "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. 

Hükümlerini, Hazine ve Maliye Bakanı yürüteceği tebliğ, yayım tarihinde yürürlüğe girdi.

AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı hakkındaki görüntüler yargıya taşındı AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gençer Kondal hakkında sosyal medyada dolaşıma sokulan ve yapay zekâ ile üretildiği iddia edilen görüntülerle ilgili adli sürecin devam ettiği, paylaşımların IP adresi Rusya kaynaklı olarak tespit...
Aslı Baykal’dan Ankapark ve Mansur Yavaş’a Sert Çıkış CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, Ankapark üzerinden ABB Başkanı Mansur Yavaş’a sert eleştiriler yöneltti.
Yeşilova’da eğitim buluşması Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, Eğitim-İş Sendikası Burdur Şubesi ile Yeşilova’dan katılım sağlayan öğretmenlerin Belediye Otel Restaurant’ta düzenlediği toplantıya katılarak eğitim camiasının temsilcileriyle bir araya
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden öğrencilere yangın eğitimi Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ve okul personelinde yangın bilinci oluşturmak amacıyla Lokman Hekim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde kapsamlı bir yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi.
Antalya’da yaban keçisi avlayanlara rekor ceza: 973 bin TL Antalya’da koruma altındaki yaban keçisini avladıkları belirlenen 2 kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yapılan denetimler sonucu Kara Avcılığı Kanunu kapsamında toplam 973 bin 238 TL idari para cezası kesildi.