5 TL'lik madeni para tedavüle çıkıyor

Resmi Gazete'de, 5 lira değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ yayımlandı.


8.06.2024 09:22:00 0
5 TL

5 TL'lik madeni paralar, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte bugün itibarıyla tedavüle çıkarılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan tebliğde, 28/5/1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanunun uyarınca, bakanlığa bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce özellikleri belirtilen 5 lira değerindeki madeni paraların basıldığı belirtildi. 

Kenar özelliği düz tırtıllı olan paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. 

Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada "Türkiye Yüzyılı" logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta "Türk lirası" yazısı ve yazının altında basım yılına yer verildi. 

Arka yüz deseninde ise Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi ve çevresinde de "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. 

Hükümlerini, Hazine ve Maliye Bakanı yürüteceği tebliğ, yayım tarihinde yürürlüğe girdi.

Vali Erin sahada yeni yılı kutladı Isparta Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte 2026 yılının ilk dakikalarında Ispartalı hemşehrilerinin yeni yılını tebrik etti.
Bakan Uraloğlu’ndan otoyol ve köprü geçiş ücretleriyle ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, yapılan güncellemede vatandaşların bütçesinin dikkate alındığını ve artış oranlar
Kutup soğukları Türkiye’yi esir alıyor: Batı Akdeniz hariç her yerde kar İzlanda ve Rusya kaynaklı kutup soğukları Türkiye genelinde etkisini artırıyor; Batı Akdeniz hariç tüm yurtta kar yağışı beklenirken, birçok il için sarı ve turuncu alarm verildi. İstanbul’da ise yılbaşında kar örtüsü oluşması öng
KGM’den sürücülere kış yolculuğu uyarısı: Kapalı yollarda ısrarcı olmayın Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, önümüzdeki üç gün boyunca etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülere önemli uyarılarda bulundu.
Ak Parti'li Söker’den don nöbetindeki çiftçilere destek AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Sarıabalı Mahallesi’nde soğuk hava nedeniyle zirai don nöbeti tutan örtü altı üreticilerini ziyaret ederek, emekçi çiftçilere destek mesajı verdi.