8. Isparta Kitap Fuarı için geri sayım başladı

Başkan Başdeğirmen: “Kitap fuarını en iyi şekle getirmek için birlikte çalışıyoruz”


Siyaset 28.11.2025 01:30:00 0
8. Isparta Kitap Fuarı için geri sayım başladı

8. Isparta Kitap Fuarı İçin İl Genelinde Seferberlik: “Çocuklarımızı Kitapla Buluşturalım”

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Vali Abdullah Erin başkanlığında düzenlenen İl ve İlçe İdare Şube Başkanları ve Kaymakamlar Toplantısı’nda, 12–21 Aralık 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek 8. Isparta Kitap Fuarı hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Fuara özellikle ilçe, belde ve köylerden çocuk ve gençlerin katılımının sağlanması gerektiğini belirten Başkan Başdeğirmen, tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı. Toplantıda merkez ve ilçelerle ilgili genel değerlendirmeler yapılırken, gündemin önemli başlıklarından biri de yaklaşan kitap fuarı oldu.

Vali Erin: “Çocuklarımızı kitapla tanıştırmak çok önemli”

Toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşta kazanılması gerektiğini vurguladı. Geçen yılki fuarın iş birliğiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatan Vali Erin, şunları söyledi:

“Çocuklarımızı ve gençlerimizi kitapla tanıştırmak, okumaya teşvik etmek son derece önemli. Kitap fuarları bu alışkanlığın kazandırılmasında büyük rol oynuyor. Uzak kaldıkları kitap kültürünü yeniden tanımaları, yazarlarla buluşmaları çocuklarımızda önemli bir farkındalık oluşturuyor. Kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızdan, öğrencilerin fuara taşınması konusunda her türlü desteği bekliyorum.”

Başkan Başdeğirmen: “Okumadan ilerlemek mümkün değil”

Isparta Kitap Fuarı’nın hazırlık süreçlerinden bahseden Başkan Başdeğirmen, okumanın bir ülkenin gelişimindeki temel unsur olduğunu belirtti:

“Ülkemizin bugünkünden çok daha ileri seviyelere ulaşması için çalışıyoruz. Bu çalışmaların merkezinde ise okuma kültürünün geliştirilmesi yer alıyor. Okumadığımız sürece gerekli bilgiyi edinmemiz ve hafızamızda tutmamız mümkün değil. Bu nedenle kitap fuarlarına büyük önem veriyoruz.”

Öğrenciler için ücretsiz ulaşım ve hediye çekleri

Başkan Başdeğirmen, fuarın geniş katılımla gerçekleşmesi için kurumlarla iş birliği içinde olduklarını belirtti. Öğrencilerin fuara taşınmasında halk otobüsleri kooperatifi, servisçiler ve diğer ulaşım paydaşlarının destek verdiğini açıklayan Başdeğirmen, şu bilgileri paylaştı:

“Çocuklarımıza 50 liralık hediye çekleri vereceğiz. Bu çekler Milli Eğitim Müdürlüğü, kaymakamlıklar ve belediyeler aracılığıyla okullara ulaştırılacak. Çocuklar bu çekleri kullanmak için fuara gelmek isteyecektir. İlçe, belde ve köylerden çocuklarımızın taşınması konusunda sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Geçen yıl valimizin desteğiyle bu konuda güzel bir başarı elde ettik.”

Bu yıl çok sayıda yazarın fuarda yer alacağını belirten Başkan Başdeğirmen, hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik imza günleri ve söyleşilerin yoğun ilgi görmesinin beklendiğini ifade ederek, “Sizlerle birlikte bu yılki kitap fuarını çok daha güçlü ve verimli bir hale getirmek istiyoruz” dedi.

8. Isparta Kitap Fuarı 12–21 Aralık’ta Gökkubbe’de

“Şimdi Kitap Okuma Zamanı” sloganıyla düzenlenecek fuar, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak. Fuar boyunca yazar buluşmaları, imza günleri, atölyeler ve çeşitli etkinlikler yapılacak.

yazı görseli olabilir
8. Isparta Kitap Fuarı için geri sayım başladı Başkan Başdeğirmen: “Kitap fuarını en iyi şekle getirmek için birlikte çalışıyoruz”
Isparta’da 3 aranan şahıs yakalandı Isparta Emniyeti’nin düzenlediği operasyonda, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı suçlarından aranan 3 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Dijital Habercilikte Telif konuşuldu; ‘Gazetecinin Emeği Korunmalı’ İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün destekleri
Büyükgümüş Burdur ve Isparta’da Teşkilatla Buluşacak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş Burdur ve Isparta’da Teşkilatla Buluşacak
Oğuzhan Kız MTAL’den BUCAK TSO’ya Ziyaret Oğuzhan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, eğitime verilen destekler için Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu’na teşekkür ederek öğrenci üretimi 3D hediyeyi takdim etti.