Isparta'da İl İstihdam Kurulu Toplantısı Düzenlendi


Gündem 18.10.2019 23:47:00 0
Isparta

2019 Yılı 4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda daha önceki toplantıda alınan kararlar ve hedeflenen istihdam rakamlarının değerlendirmesi yapıldı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Seymenoğlu, 2019 yılı için konulan 7 Bin kişilik istihdam hedefinin bakanlık tarafından 9 Bin kişiye çıkarıldığını belirterek yıl sonunda bu hedefin yakalanacağını kaydetti.

Vali Seymenoğlu; “Bu kapsamda özel sektör temsilcilerimiz, özellikle engelli kadrosu konusunda açık bulunan kadrolara gerekli özeni göstersin. Bizler bir kişi bile olsa vatandaşlarımızı istihdama kazandırma gayretindeyiz. Bunu başardığımızda çok mutlu oluyoruz. İşsizlikle mücadele topyekûn yapılması gereken bir mücadele bu konuda tüm sektörlerden destek bekliyoruz.” dedi.

Isparta iş gücü ve istihdam verilerini paylaşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gürsel Öksüz ise kuruma kayıtlı aktif 22 Bin 740 kişinin iş aradığını söyleyerek işe ihtiyacı olanların İş-Kur’a mutlaka kayıt yaptırmalarını istedi.

Toplantıda İl Ticaret Müdürü Mehmet Akif Ülger de dezavantajlı grupların kooperatif kurmalarına yardımcı olmak için hazırlanan “Sosyal Kooperatifçilik” konusunda yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bir sunuş gerçekleştirdi.

Antalya açıklarında 2 bin yıllık gemi batığı: Yüzlerce tarihi seramik gün yüzüne çıkarıldı Geç Helenistik ve Erken Roma dönemine ait, 45 metre derinlikte keşfedilen yüzlerce seramik arkeologları heyecanlandırdı.
Isparta'ya 7 katlı yeni otopark geliyor Isparta Belediyesi, şehir merkezindeki otopark sorununu çözmek için harekete geçti
Gölcük tabiat parkı’nda aile kampı düzenlendi 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Gölcük Tabiat Parkı’nda düzenlenen Aile Kampı, doğayla iç içe bir ortamda aileleri bir araya getirdi. Vali Abdullah Erin’in açılışını yaptığı etkinlikte, sevgi, paylaşım ve birliktelik ön pla
Muhittin Böcek’in yerine Büşra Özdemir geldi! Antalya’da birçok ilk yaşandı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 Temmuz’da tutuklanmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında boşalan başkanlık makamına CHP Grup Başkanvekili ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Büşra Özde
Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi