“Abim geldi, saklanman lazım” bahaneli apart tuzağına operasyon: 3 şahıs tutuklandı

“Abim geldi, saklanman lazım” bahaneli apart tuzağına operasyon: 3 şahıs tutuklandı


Asayiş 25.11.2024 19:07:00 0
 “Abim geldi, saklanman lazım” bahaneli apart tuzağına operasyon: 3 şahıs tutuklandı

Isparta ve Burdur'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, arkadaşlık vaadiyle mağdurları dolandırarak 262 bin TL çalan 4 şüpheli yakalandı. Mağdurları apart dairelerde tuzağa düşürüp mobil bankacılık hesaplarından para transferi yapan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, arkadaşlık vaadiyle dolandırıcılık yapan bir çete çökertildi. Şüphelilerin, mağdurları apart dairelerde buluşmaya davet ederek cep telefonları üzerinden mobil bankacılık uygulamalarını kullanarak yüklü miktarda para çaldıkları ortaya çıktı.

262 bin liralık vurgun

Dolandırıcıların mağdurları "Abim geldi, saklanman lazım" bahanesiyle etkisiz hale getirip, bu sırada mağdurların mobil bankacılık hesaplarından kredi çekerek yaklaşık 262 bin TL'yi başka hesaplara aktardığı tespit edildi. Para, çeşitli harcamalar için de kullanıldı. 20 Kasım 2024 tarihinde, Isparta merkezli ve Burdur ilini kapsayan eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler D.D., G.C., H.C. ve Y.D. yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar, işlemlerinin ardından Isparta’ya getirildi.

3 kişi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.D., G.C. ve H.C., 22 Kasım 2024 tarihinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Y.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık suçlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya ve tanımadıkları kişilerle özel bilgilerini paylaşmamaya davet etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Isparta beyaza büründü Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris Kasabası ile Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar Kasabası’nda kar yağışı etkili olmaya başladı.
Ramazan’ın Bereketi İbradı’da Aynı Sofrada Paylaşıldı Antalya İbradı’da düzenlenen geleneksel iftar programı, protokol üyeleri ile vatandaşları aynı sofrada bir araya getirdi. Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhu ilçede bir kez daha yaşatıldı.
Burdur’da Feci Kaza: Genç Kadın Hayatını Kaybetti Burdur’da gece saatlerinde meydana gelen kazada, 6 ay önce evlenen genç çift kazaya karıştı. Otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu 22 yaşındaki Rabia Yalçın hayatını kaybederken, eşi Orhan Yalçın yaralandı.
Siber Suçlara Karşı Mücadele Eğitimi “Kampüs Kalkanı: SİBERAY&SDÜ” Projesinin İlk Semineri Gerçekleştirildi
KAŞ Kınıklı Ülkücüler İftarda Buluştu Ülkü Ocakları Antalya Kaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programı, Kaş ilçesine bağlı Kınık Mahallesi’nde bulunan Kutadgu Bilig Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.