Abide Gülel dördüncü kez nükleer yönetiminde

Abide Gülel dördüncü kez nükleer yönetiminde


Yaşam 9.11.2024 17:03:00 0
Abide Gülel dördüncü kez nükleer yönetiminde

Brüksel merkezli Uluslararası Nükleer Hukuk Birliği (INLA) Genel Kurulu, Lukasz Mlynarkiewicz’in başkanlığında, Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleşti.

Türkiye’den, avukat ve iş insanı Abide Gülel, dördüncü kez yönetim kurulu üyesi seçildi. INLA kongresinde yeni başkan ise, 550’den fazla avukatın çalıştığı Burges & Salmon Hukuk Bürosu’nun ortağı Lan Salter oldu. 
 
INLA yönetiminde; Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Amerika, Fransa, İngiltere, İspanya, Almanya, Finlandiya, Meksika, Polonya, Japonya, Macaristan, Belçika, Hindistan, Arjantin ve Avusturya’dan temsilciler bulunuyor. Nükleer Enerji Ajansı, Uluslararası Atom Enerji Ajansı ve nükleer sektörde faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişi üyeler de mevcut. 
 
INLA, 1970 yılında kurulmuş olup nükleer hukuk alanında uluslararası organizasyonlarla nükleer güvenlik, sorumluluk, sigorta, nükleer ticaret, radyasyondan korunma, atık yönetimi, nükleer emniyet ve taşıma alanlarda iş birliği yapmaktadır. 

Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.