Ağaçlar bakımsızlıktan kurudu Orman İşletmeye devredilecek

Isparta Gönen ve Yalvaç’ta yapılan özel ağaçlandırma sahalarındaki ağaçlar bakımsızlıktan kuruyunca Özel İdare, bu sahaları Isparta Orman İşletme Müdürlüğüne devretmeye karar verdi.


Gündem 10.06.2025 15:48:00 0
Ağaçlar bakımsızlıktan kurudu Orman İşletmeye devredilecek

Isparta Özel İdare tarafından, c 2006 yılından Gönen ilçesi Güneykent beldesindeki 20 hektarlık ormanlık alanda özel ağaçlandırma sahasını ağaçlandırdı. Yalvaç Kaymakamlığınca da 2008 yılında Sücüllü ve Çakırçal köylerinde Orman Bakanlığı kredisi işe özel ağaçlandırma sahaları oluşturuldu. 
Ancak zaman içinde alanlardaki ağaçlar bakımsızlıktan kurudu. Bu durumu alanı inceleyen Orman Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri raporladı. Özel İdare, kurumda ağaç bakımı yapacak yeterli ve teknik elaman olmaması ve İdare’ye mali yük getirmesinden dolayı, ağaçlandırma sahalarının Isparta Orman İşletme Müdürlüğüne devredilmesi talebinde bulundu. İl Genel Meclisi Haziran ayı oturumunda teklif görüşülerek karar verilecek.

Antalya’da rüşvet ve yolsuzluk davasında ilk duruşma yarın Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla açılan davada yargılama süreci başlıyor. Aralarında eski büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu 5’i tutuklu toplam 41 sanık, yarın görülecek ilk duruşmada hakim
Bakan Uraloğlu’ndan Dereboğazı yolu müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Isparta ziyaretinde önemli ulaşım projeleri gündeme geldi. Dereboğazı yolu için müjde veren Bakan Uraloğlu, şehir hastanesi kavşağı ve yeni açılan ulaşım projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.
ITSO’dan Bakan Uraloğlu’na 5 Maddelik "Ulaşım" Dosyası Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, kenti ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Isparta’nın ulaşım sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir dosya takdim etti. Dosyada, Sabiha
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı: Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.