AK PARTİ BURDUR TABANINDAN MİLLETVEKİLİ KORKMAZ'A TEPKİ

BURDUR'DAKİ SEÇİM KAYBININ NEDENİ OLARAK GÖRÜLEN MİLLETVEKİLİ KORKMAZ'A TEPKİLER DİNMİYOR

Siyaset 2.04.2024 00:52:00 0
AK PARTİ BURDUR TABANINDAN MİLLETVEKİLİ KORKMAZ

Milletvekili olduğu günden bu yana Burdur'da ve TBMM'de etkili bir çalışma sergilemeyen, tek hedefi Ak Parti Burdur teşkilatını kendine göre dizayn etmek olan Adem Korkmaz, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Burdur'da yaşanan seçim kaybı hezimetini akıllara ziyan açıklamalarıyla örtbas etmeye çalışıyor.

Burdur merkez ve en önemli ilçesi olan ve her zaman Ak Parti'den yana olan Bucak ilçesi bile, Milletvekili Adem Korkmaz'ın tutarsız siyasetinden nasibini aldı. Türkiye sanayiciliğinde önemli bir yer olan Bucak iş dünyasının temsilcileri tepki olarak Chp'ye destek verdiklerini her yerde dillendiriyorlar. Bucak gibi Ak partinin keleleri içeriside olan önemli bir yer siyasetten büyük beklenti içindeler ama malesef Burdur'un siyasi patronluğuna soyunan Korkmaz bu beklentilerini karşılayamadı.

Bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise partiye gönül vermiş ve eskiden aday olan, partide görev alan Ak Partilileri çileden çıkarttı.

Milletvekili Korkmaz açıklamasında, Cumhur ittifakına rağmen kazanılmayan seçimlerden kendini zaferle çıkmış, büyük başarı kazanmış gibi kendini gösterdi.

2019  ve 2024 yerel seçimlerini karşılaştırarak 2024 de CHP ile aradaki farkın azalmasını başarı olarak göstermek kendini kandırmaktan başka birşey değildir.
2019 yerel seçimlerinde iki parti olarak yarışılmış Ak parti ve MHP Cumhur ittifakı olarak aday çıkarırken diğer tarafta  o dönem genel seçimlerde Türkiye’nin en yüksek oyunun alındığı Burdur’da iyi parti, CHP ile beraber seçimlere girmiştir. Ayrıca Ali Orkun Ercengiz in 2. Dönemi olması, örgüt ve teşkilatların büyük desteği ile seçimlerden zaferle ayrılmış 

Chp 26.594, Ak Parti 22.028 oy almıştı.
2024 yılına gelindiğinde Ali Orkun Ercengiz 3. dönemin vermiş olduğu yıpranmışlıkla tekrar aday olmuş fakat teşkilat ve örgüt bu adaylığa sıcak bakmamıştı. Özgür Özel'in Burdur'a geldiğinde ön seçim sözü havada kalmış teşkilata rağmen Ali Orkun Ercengiz'i ikili ilişkileri, Özgür Özel'le olan öürencilik arkadaşlığı yani (ahbap-çavuş) ilişkileri sayesinde tekrardan aday göstermiştir. Ali Orkun Ercengi'in 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylığı teşkilat ve partililerde ciddi bir kırılma meydana getirmiş ve birçok partili tepkisini sandığa gitmeyerek ya da geçersiz oy kullanarak göstermiştir.
Diğer taraftan iyi parti , zafer partisi kendileri aday çıkararak seçime girmişlerdir.
Ak parti açısından ortamın bu kadar uygun olduğu bir ortamda ne yazık ki seçim kaybedildi. Ve bunun tek nedeni Milletvekili Adem Korkmaz olarak görülüyor.

Korkmaz, yaptığı açıkamalarla 2019'da ki seçim farkının düşmüş olmasını başarı olarak göstermeye çalışmaktadırlar.
Ancak bakıldığında 2019 seçimlerinde Cumhur ittifakı adayı 22.028 oy alırken 2024 seçimlerinde ise 21.324  oy alınmıştır.
Denildiği gibi ortada bir başarı değil aksine oy kaybı yaşanmış olup ellerindeki fırsatı kaybetmişlerdir. Milletvekili Adem Korkmaz, parti emektarlarına saygı göstereceğine kendine yeni bir dünya oluşturmaya çalışması Ak Parti kurucu ruhuna saldırması ise parti geçmişine büyük nezaketsizliği ortaya koyuyor.

Menfaatsiz bir şekilde Ak Partiyi bugünlere getiren parti emektarları heryerde Korkmaz'a tepkilerini dile getiriyor.

İşte o tepkilerden sesli olarak gündeme gelen bir tanesi:

Sayın vekilim CHP Burdur merkezde en zayıf zamanında Ak Parti’ye karşı zafer kazandı farkında mısınız?

Bucak ilçe belediyesi AKPARTİ’nin kalesi iken bugün kaybettik…

Ak parti iç muhasebesini doğru yapmalı ve hatalar serisini düzeltmeli.Eleştiriye daima açık olmalı.Eleştiri yapıyor diye hain ilan edilmemeli.Parti mensubu arkadaşlar makamları mevkileri babasının mülkü gibi görüp Halka üst perdeden bakmaktan vazgeçmeli.

Saygılarımla