Alacabel Yolu Kardan Temizlendi, Yüksek Kesimlerde Tipi Etkili Oldu

Alacabel Yolu Kardan Temizlendi, Yüksek Kesimlerde Tipi Etkili Oldu


Asayiş 6.02.2025 21:57:00 0
Alacabel Yolu Kardan Temizlendi, Yüksek Kesimlerde Tipi Etkili Oldu

Antalya'nın yüksek kesimlerinde, özellikle Alacabel mevkiinde etkili olan kar yağışı dün akşam saatlerinde tipi ve fırtına ile birleşti. Salı gününden itibaren bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, Alacabel'in 1825 rakımlı noktasında sıcaklıkların eksi 10 dereceye kadar düşmesiyle tipiye dönüştü. Kar ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi sıfıra inmiş, yolda buzlanma meydana gelmişti.

Karayolları ekipleri, yolda oluşan tehlikeli koşullar nedeniyle gece saat 22:00 civarında Akseki ve Seydişehir ilçelerinden gelen tır ve çekicilerin geçişini engelledi. Alacabel ekipleri, yolu açmak ve buzlanmayı önlemek amacıyla iş makineleriyle tuzlama ve yol açma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü.

Akseki Bölge Trafik ekipleri de, ağır tonajlı araçları güvenlik amacıyla dinlenme tesislerine yönlendirdi. Öğle saatlerinde tipinin etkisini yitirmesiyle birlikte Alacabel’deki yol tamamen trafiğe açıldı. Yoğun çalışmaların ardından Akseki-Seydişehir karayolunda araç trafiği normalleşti.

Bölgede çalışmaların başarıyla tamamlanmasıyla birlikte Alacabel yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Bakanlıktan Korkuteli belediyesi’ne soruşturma izni Antalya Korkuteli’nde yıllardır çözülemeyen pazar yeri sorunuyla ilgili, iki dönem belediye başkanını ve meclis üyelerini kapsayan soruşturma için İçişleri Bakanlığı harekete geçti.
Burdur, ihracatta geçen yılı katladı! Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), kent ekonomisinin dış ticaret performansına ilişkin kasım ayı verilerini duyurdu. BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’un ihracatının geçen yılın aynı ayına göre %80,7 artarak 22
Öğrenciler “Alanya’yı keşfediyorum” projesiyle doludizgin gezi yaptı “Alanya’yı Keşfediyorum” Projesi Kapsamında Öğrencilerden Kaymakam Öztürk’e Ziyaret
Meteoroloji’den Batı ve Güney Ege ile Akdeniz’e Sağanak Uyarısı Meteoroloji, Antalya’dan Isparta’ya kadar geniş bir bölgede kuvvetli sağanak uyarısı yaptı; sel ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkat çağrısında bulundu.
Koca Yusuf: “Birlikte yürüdüğümüzde hiçbir yol uzun değildir.” Isparta Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak’tan Engelliler Gününde Anlamlı Ziyaret. Parlak: “Birlikte yürüdüğümüzde hiçbir yol uzun değildir” sloganıyla hizmet etmeye devam ettiklerini vurguladı.