Anadolu Ateşi Antalya'yı ısıttı

Anadolu Ateşi Antalya'yı ısıttı


Yaşam 9.11.2024 15:08:00 0
Anadolu Ateşi Antalya

Antalya Kültür Yolu Festivali; yedinci gününde, birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra dünyanın önde gelen ve en büyük dans topluluklarından Anadolu Ateşi’ni ağırladı.

ANTALYA (BHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on altıncı ve son durağı Türkiye’nin turizm başkenti Antalya oldu. Antalya Kültür Yolu Festivali; yedinci gününde, birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra dünyanın önde gelen ve en büyük dans topluluklarından Anadolu Ateşi’ni ağırladı.

Side Antik Tiyatro’da Antalya Devlet Opera ve Balesi, “Aspendos Ensemble” konseri ile Nurdan Küçükekmekçi solistliği eşliğinde sanatseverlerle buluştu. Ünlü şarkıcı Tuğba Özerk, sahne aldığı Cumhuriyet Meydanı’nda Antalyalıları coşturdu. Kepez Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde; Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın “Atatürk’ü Anma Konseri” gerçekleşti. Haşim İşcan Kültür Merkezi, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Lysistrata” oyununa ev sahipliği yaptı.

ANADOLU ATEŞİ’NDEN UNUTULMAZ GECE

Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleriyle sentezleyerek dünya standartlarında bir proje olan ve bugüne kadar 109 ülkede 50 milyon seyircinin izlediği Anadolu Ateşi, Aspendos Antik Kenti’nin görkemli atmosferinde unutulmaz bir gösteriye imza attı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan da dansçılarla sahneye çıkarak zeybek gösterisinde dans etti.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Konyaaltı Beach Park’a kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Festivalin yedinci gününde çocuklar, çocuk tiyatrosu “Rafadan Tayfa” ile “Aşuk Maşuk Gösterisi” etkinliklerinde gönüllerince eğlendi. Ezgi Berk ile “Şehirde Çocuk Olmak” etkinliği de Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Antalya’da sert rüzgârlar Antalya'da etkili olan yoğun sis ve kuvvetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde görüş mesafesi yer yer sıfıra düşerken, hızı saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle vatandaşlar ayakta
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay, TİMBİR Yönetim Kurulu Toplantısının onur konuğu oldu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Şanlıurfa’da yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay onur konuğu olarak katıldı.
COP31 iklim zirvesi’nin kalbi Antalya’da atacak Bakan Murat Kurum, COP31 İklim Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını açıklarken, sosyal konut projesi kapsamında 13 bin 213 yuvayla bugünün kazananının Antalya olduğunu duyurdu.
Sulama havuzu 12 yaşındaki çocuğa mezar oldu Antalya Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’nde Acı Kayıp: Sulama Havuzu 12 Yaşındaki Çocuğa Mezar Oldu
“Eğirdir’den bir damla su almayacağız” Aksu’dan Isparta’ya içme suyu sağlanmasıyla birlikte Eğirdir Gölü’nden alınan yıllık 13 milyon metreküp suyun tamamen gölde kalacağını açıklayan Vali Erin, “Eğirdir’den bir damla su almayacağız” dedi.