Ankarada İstanbul Sözleşmesi protestoları sürüyor

Ankarada CHP Evren İlçe Başkanlığı binasının önünde toplanan CHP’li kadınlar, İstanbul Sözleşmesinin iptalini protesto etti.


Gündem 7.04.2021 15:00:00 0
Ankarada İstanbul Sözleşmesi protestoları sürüyor
ANKARA (Ankara Masası)- Ankara’da CHP’li kadınların İstanbul Sözleşmesi’nin feshine yönelik tepkileri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan kadınların son adresi Evren oldu. Ellerinde ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazılı pankartlar olan CHP’li kadınlar sözleşmenin kırmızı çizgilerinin olduğunu söyledi. CHP Evren İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Alpaslan, yürüyüşün sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, "İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatır, eşit haklara sahip çıkar ve çocuk gelinler olmaz" dedi.  Sözleşmeyi yeniden yürürlüğe alacaklarını ifade eden Başkan Erdoğan, "Vermeyeceğiz hep birlikte direneceğiz, diğer bir tabirle söke söke alacağız. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve bu sonuca ulaşacağımıza canı gönülden inanıyorum. Biz erkekler bu kutlu davanızda yanınızdayız" diye konuştu. Kadınların ikinci adresinin Şereflikoçhisar olduğu öğrenildi.

Devlet Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturması açıklaması: Komplo devrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, konuşmasında "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Harek
AK Parti'de değişim için öne çıkan iki tarih belli oldu AK Parti’de seçim sonucu sonrasında gündeme gelen değişim beklentisi için AK Parti kaynakları, kurultay sürecini işaret etti. Kurultay takvimi için en erken 2024 sonbaharı en geç 2025 ilkbaharı tarihleri öne çıkıyor.
Memur emekli olmak istemiyor! Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın:Temmuz zammı ile birlikte memur maaşı 44 bin TL'ye yükselecek 3 yıl boyunca kamuya personel alımı sınırlandırıldı. Yeni tasarruf paketine ilişkin değerlendirme yapan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın emekten tasarruf olmayacağını, personel fazlası değil, eksiği olduğunu dile getirdi. Yalçın, temm
Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe giriyor. Bu kapsamda, 13 bin bayide yarın itibarıyla fiyatlar güncellenecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan et fiyatı açıklaması: Fırsatçılık var Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır" dedi.