Antalya Büyükşehir’den ceviz üreticisine makine desteği

Antalya Büyükşehir’den ceviz üreticisine makine desteği


Yaşam 23.10.2025 17:05:25 0
Antalya Büyükşehir’den ceviz üreticisine makine desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda tarımın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilere yönelik desteklerini sürdürüyor.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ceviz hasadının başlamasıyla birlikte talepte bulunan mahallere ceviz soyma makinesi gönderiyor. Korkuteli Sülekler Mahallesine hibe edilen ceviz soyma makinasıyla üreticiler saatte yarım ton ceviz soyuyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda, Antalya’da, tarımcılığın yoğun olduğu bölgelere hibe desteğini sürdürüyor. Çiftçinin iş yükünü hafifletmeyi amaçlayan hibeler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda Antalya’da ceviz hasadına başlayan mahallelere ceviz soyma makinası gönderen Büyükşehir Belediyesi, zorlu hasat sürecinde çiftçilerin yanında oluyor. Korkuteli Sülekler Mahallesi üreticilerinden gelen talepler doğrultusunda mahalle muhtarına teslim edilen ceviz soyma makinesini üreticiler kullanmaya başladı. Yeşil dış kabuğundan ayrılmayan cevizleri kısa sürede kabuğundan ayırarak iş yükünü kolaylaştıran makine, saatte yaklaşık yarım ton cevizi işleyebiliyor.

BÜYÜK KOLAYLIK

Ceviz soyma makinesinin üreticiler için büyük kolaylık olduğunu belirten Sülekler Mahalle Muhtarı Mehmet Özkan “Yılın son hasadını cevizlerimizle yapıyoruz. Ceviz yetiştirilmesi kolay ancak hasat ve pazara hazırlanması uzun ve meşakkatli bir ürün. Özellikle kabuklardan cevizleri ayırmak uzun süren elle yapılan zorlu bir işlem. Büyükşehir Belediyemize bu yılda talepte bulunmuştuk sağ olsunlar makinemiz geldi kullanmaya başladık. Bir çuval cevizi 10 dakikada temizleyerek hazır hale getirdi. Büyük bir zaman ve iş gücü tasarrufu. Saatlerce sürecek el emeğini dakikalar içinde çözüyor. Bizlere desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Büyükşehir Belediyemize ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Büşra Özdemir’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Karabulut ilçe iftarlarının son durağında teşvikleri gündeme taşıdı İş insanı Yunus Karabulut’un ilçelerde düzenlediği iftar programlarının sonuncusu Atabey’de gerçekleştirildi.
Tarım müdürlüğünden Ramazan’da esnafa keyfe keder 50 Bin tl ceza tepkisi Isparta’da bir iş yerine yapılan denetimde, ürünlerde herhangi bir sorun bulunamamasına rağmen camdaki reklam broşürü gerekçe gösterilerek kesilen 50 bin TL’lik ceza esnafın tepkisini çekti.
Savcı Katırcı’ya HSK incelemesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iftar programına katılarak tutuklu eski başkan Muhittin Böcek için yapılan duaya eşlik ettiği görüntülerle gündeme gelen Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Katırcı hakkında Hakimler ve
Duruşmadan Mangala: CHP’li Yöneticilerden Tepki Çeken Görüntüler Muhittin Böcek’in rüşvet ve yolsuzluk davasının ilk duruşmasına destek vermek için Antalya’ya gelen CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ve beraberindeki yöneticiler, duruşma devam ederken adliyeden ayrılıp Konyaaltı’nda mangal keyfi
Antalya’da Kaymakamlık binasında silah sesi Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Kepez Kaymakamlığı binasında silah seslerinin duyulduğu bildirildi. Olayın ardından binada bulunan vatandaşlar ve çalışanlar tedbir amacıyla tahliye edildi.