Antalya, İzmir ve Eskişehirli genç belediyecilere ücretsiz kamp

Antalya, İzmir ve Eskişehirli genç belediyecilere ücretsiz kamp


Yaşam 18.03.2025 13:23:40 0
Antalya, İzmir ve Eskişehirli genç belediyecilere ücretsiz kamp

Gençlik politikalarının sahadaki en önemli aktörlerinden olan gençlik çalışanlarının kapasitelerini güçlendirmek için Yerel Gençlik Politikası Programı kapsamında “Belediyelerde Görevli Gençlik Çalışanları için Kapasite Geliştirme Kampları” başlıyor.

ANKARA (İGFA) - Belediyeler bünyesinde gençlerle doğrudan çalışan gençlik çalışanlarının mesleki gelişimini desteklemek, yeterliliklerini artırmak ve yerel yönetimler bünyesinde yürütülen gençlik çalışmalarını güçlendirmek için bir araya gelen GoFor, Antalya, İzmir ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin ev sahipliğinde üç farklı şehirde “Belediyelerde Görevli Gençlik Çalışanları için Kapasite Geliştirme Kampları” düzenleyeceğini duyurdu.

Kapasite geliştirme desteğini, birbirini tamamlayan ve alanında tecrübeli uzmanlar ile düzenleyecekkleri üç kamp ile sağlanacağı belirtilirken, ilk kamp, gençlik çalışmalarının ve insan odaklı yaklaşımların temellerini ele alınacak. İkinci kamp, gençlerle çalışırken ihtiyaç duyulacak bakış açılarını, yöntemleri ve araçları tartışacak. Son kamp ise  yerel yönetimler bünyesinde gençlik çalışmaları yürütürken kullanılabilecek yeterliliklere odaklanacak.

Her kamp programında, ev sahibi belediyelerin gençlik çalışmalarını ve hizmetlerini izleme, öğrenme ve deneyimleme fırsatı sunan çalışma ziyaretleri yer alacak.

Katılımcılar, bu ziyaretlerde iyi örnekler üzerine tartışarak kendi çalışmalarına dair yeni bakış açıları kazanacaklar.

Katılımın ücretsiz olduğu kamplarda; konaklama, yemek ve ulaşım masrafları Yerel Gençlik Politikası Programı kapsamında karşılanacağı vekontenjanın 24 kişi ile sınırlı olduğu bildirildi. 24 Mart 2025 son başvuru tarihi olarak belirlenirken, kampa seçilen katılımcıların 28 Mart 2025 tarihinde açıklanacağı öğrenildi.

Kamp takvimi ve içerikleri ise şöyle:

???? Antalya | 16-20 Nisan 2025
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde
Temalar: Genç, Gençlik Çalışması, Gençlik Çalışanı, Sivil Toplum, Gençlik Politikaları, İnsan Hakları

???? İzmir | 28 Mayıs – 1 Haziran 2025
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde
Temalar: Dahiliyet, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Yaygın Eğitim, Gönüllülük, İletişim

???? Eskişehir | 20-24 Ağustos 2025
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde
Temalar: Savunuculuk, Yerelde Gençlik Araştırması ve Gençlik Verisi, Bürokrasi, Gençlik Merkezleri, Proje Döngüsü Yönetimi

BAŞVURU İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ

İşte o isimler: İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen 27 kişi belli oldu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 27 kişinin daha diploması iptal edildi. İstanbul Üniversitesi'nin kararının ardından İmamoğlu'nun haricinde diğer 27 kişinin kim olduğu merak edilmeye başlanmıştı. İmamoğlu ile birlikte usul
Altınbeşik Mağarası’nın elektrik sorunu güneş enerjisi ile çözüldü Antalya’nın İbradı ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük su altı mağarası olan Altınbeşik Mağarası, sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla daha erişilebilir hale geliyor.
Bucak’ta ezbere şiir okuma yarışması heyecanı Bucak’ta ezbere şiir okuma yarışması heyecanı
Bayram Özçelik ile Gündeme Dair: Terörsüz Türkiye ve Ekonomik Gelişmeler AK Parti'nin deneyimli isimlerinden, 22., 23., 24., 26. ve 27. Dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ile Türkiye’nin gündemine dair kapsamlı bir röportaj gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Adliyesi arasında iki protokol imzalandı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci iki protokole imza attı.