Antalya Bilim Merkezi ile çocuklar gökyüzüne dokunuyor

Antalya Bilim Merkezi ile çocuklar gökyüzüne dokunuyor


Bilim 18.12.2023 19:56:00 0
Antalya Bilim Merkezi ile çocuklar gökyüzüne dokunuyor

Gök bilimine meraklı çocuklar, Antalya Bilim Merkezi’nde evrenin en ihtişamlı patlaması olan süpernovaları öğrenirken analitik düşünme becerisi kazanıyor.

Antalya Bilim Merkezi’nin astronomi atölyesi, gökbilimine meraklı 7-14 yaş arasındaki çocukların gözdesi oldu. Gündüz ve gece gökyüzünde gördükleri gökcisimlerini merak eden çocuklar, güneşin günlük hareketinden güneş saati tasarımını, yıldızların mevsimlik hareketinden gök atlasını, geçmişten günümüze roketleri anlayarak roket modellerini, evrenin en ihtişamlı patlamaları olan süpernovaları öğreniyorlar. Antalya Bilim Merkezi’nde çocuklar öğrenirken,  bir yandan da analitik düşünme becerisi de kazanıyorlar.

HEYECANLI GÖKYÜZÜ SERÜVENİ

Öğrencilerin ve gençlerin doğayı ve gökyüzünü tanıyıp anlama serüvenlerine katkı sağlayan atölyede, gündelik hayatta kullanılabilecek araç gereçleri tasarlayıp, kullanarak bilimin temellerini öğreniyorlar. Dünya-Ay-Güneş üçlü sisteminden başlayarak yıldızlara, galaksilere ve evrenin kendisine olan heyecanlı bir serüvene davet ettiklerini belirten atölye lideri Yüksek Astrofizikçi Cihad Deniz,  “Katılımcılar bu bilgileri somutlaştırma yolunda ilerlerken, tasarım yetenekleri gelişiyor. Astronomi atölyemiz; Geceleri neden karanlık olur? Kutup yıldızı en parlak yıldız mıdır? veya Ay neden bizi takip ediyor?” gibi soruların cevaplarını arayanları bekliyor.” diye konuştu.

Antalya–Isparta Yolunda Feci Kaza: 7 Ölü, 5 Yaralı Antalya–Isparta kara yolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Isparta SEGE-2025’te 3. kademeye geriledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan SEGE-2025 raporuna göre Isparta, bir önceki çalışmada bulunduğu 2. kademeden 3. kademeye düştü. Kent, 0,420 endeks puanıyla Türkiye genelinde 25. sırada yer aldı.
Davraz’da 4 kece kal, 3 gece öde kampanyası başladı Barida Hotels Davraz tarafından hayata geçirilen “4 Gece Kal, 3 Gece Öde” kampanyası, hem kayak tutkunlarına hem de konforlu bir kış tatili arayan misafirlere önemli avantajlar sunuyor.
Antalya Kapıçay barajı 100’de yüz doldu DSİ Finike Müdürlüğü, barajın tam kapasiteye ulaşmasıyla dolu savak sisteminin devreye alındığını, fazla suyun baraj güvenliği kapsamında kontrollü ve planlı şekilde tahliye edildiğini açıkladı.
Kar Yeniden Geliyor! 60 Şehre Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı: Kar Yağışı Nedeniyle Sömestr Uzar mı? Meteoroloji ve AKOM’un peş peşe yaptığı uyarılara göre Türkiye genelinde sıcaklıklar hızla düşecek. 33 il bugün, 60 il ise yarın için sarı kodlu alarm verildi. İstanbul’da pazartesi günü karla karışık yağmur, salı günü hafif kar b