Antalya Bilim Merkezi ile çocuklar gökyüzüne dokunuyor

Antalya Bilim Merkezi ile çocuklar gökyüzüne dokunuyor


Bilim 18.12.2023 19:56:00 0
Antalya Bilim Merkezi ile çocuklar gökyüzüne dokunuyor

Gök bilimine meraklı çocuklar, Antalya Bilim Merkezi’nde evrenin en ihtişamlı patlaması olan süpernovaları öğrenirken analitik düşünme becerisi kazanıyor.

Antalya Bilim Merkezi’nin astronomi atölyesi, gökbilimine meraklı 7-14 yaş arasındaki çocukların gözdesi oldu. Gündüz ve gece gökyüzünde gördükleri gökcisimlerini merak eden çocuklar, güneşin günlük hareketinden güneş saati tasarımını, yıldızların mevsimlik hareketinden gök atlasını, geçmişten günümüze roketleri anlayarak roket modellerini, evrenin en ihtişamlı patlamaları olan süpernovaları öğreniyorlar. Antalya Bilim Merkezi’nde çocuklar öğrenirken,  bir yandan da analitik düşünme becerisi de kazanıyorlar.

HEYECANLI GÖKYÜZÜ SERÜVENİ

Öğrencilerin ve gençlerin doğayı ve gökyüzünü tanıyıp anlama serüvenlerine katkı sağlayan atölyede, gündelik hayatta kullanılabilecek araç gereçleri tasarlayıp, kullanarak bilimin temellerini öğreniyorlar. Dünya-Ay-Güneş üçlü sisteminden başlayarak yıldızlara, galaksilere ve evrenin kendisine olan heyecanlı bir serüvene davet ettiklerini belirten atölye lideri Yüksek Astrofizikçi Cihad Deniz,  “Katılımcılar bu bilgileri somutlaştırma yolunda ilerlerken, tasarım yetenekleri gelişiyor. Astronomi atölyemiz; Geceleri neden karanlık olur? Kutup yıldızı en parlak yıldız mıdır? veya Ay neden bizi takip ediyor?” gibi soruların cevaplarını arayanları bekliyor.” diye konuştu.

Haksız yere görevden alınan müdürümüzü geri istiyoruz Isparta’da Tuvaletlere Kamera Yerleştirilmesi Tartışması: Veliler Müdürün Göreve İadesini İstedi
Tefenni’de Gençler Dualarla Asker ocağına uğurlandı Burdur’un Tefenni ilçesinde askerlik görevini yapacak gençler, Çarşı Camisi önünde düzenlenen geleneksel törenle dualar eşliğinde uğurlandı; vatandaşlar asker adaylarına harçlık verip hayır duasında bulundu.
Serik’te kayalıklarda mahsur kalan keçi ve kuzu kurtarıldı Kayalıklarda mahsur kalan keçi ve kuzu, itfaiyenin 60 metrelik zorlu operasyonuyla sağ salim kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Gölhisar’da fuhuş operasyonu: 7 kadın kurtarıldı, 2 kişi tutuklandı Burdur’un Gölhisar ilçesinde bir otele yönelik düzenlenen fuhuş operasyonunda fuhşa zorlandıkları belirlenen 7 kadın kurtarılırken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Başkan Çelik’ten deprem gerçeği vurgusu: Önlem hayat kurtarır ITSO Başkanı Metin Çelik, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı mesajda hem hayatını kaybedenleri andı hem de yapı güvenliği ve bilinçli önlemlerin hayati önemine dikkat çekti.