Antalya'da Akdeniz’in Geleceği İklim Çalıştayı başlıyor

Antalya'da Akdeniz’in Geleceği İklim Çalıştayı başlıyor


Yaşam 20.10.2025 12:40:46 0
Antalya

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 5-6 Aralık’ta Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde 5’incisini düzenlediği “+0.5 Akdeniz’in Geleceği Çalıştayı” bu yıl “Enerji: Güneşi, Rüzgarı ve Dalgaları Paylaşmak” temasıyla gerçekleşecek.

ANTALYA (İGFA) - Antalya'da Muratpaşa Belediyesi’nin artan hava sıcaklığı, azalan doğal kaynaklar, yükselen deniz seviyeleri, düzensiz yağışlar, kuraklık, sel ve kasırga gibi doğal felaketlerle kendini gösteren iklim krizine dikkat çekmek üzere ilkini 2021’de gerçekleştirdiği +0.5 Akdeniz’in Geleceği İklim Çalıştayı’nın 5’incisi 5-6 Aralık’ta toplanacak.

Geçen yıl, “Antalya 2050 İklim Senaryoları” temasıyla gerçekleşen çalıştayda Antalya’nın iklim krizine bağlı olarak yaşayabileceği öngörülen değişimler yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuş; iklim krizinin yıkıcı etkilerini gözler önüne seren sergisi “Exitium – Yok Oluş” büyük beğeni toplamıştı.

Bu yılki buluşmada ise, Akdeniz havzasında iklim değişikliğinin etkileri, enerji dönüşümü ekseninde değerlendirilecek. Güneş, rüzgar ve dalga gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının bölgesel potansiyeli üzerinden; ekosistem dengesi, akıllı kent yönetimi, adil dönüşüm ve enerjiye erişim hakkı başlıklarıyla bütüncül biçimde ele alınacak. Bunların sonucunda ise uygulanabilir politika önerileri geliştirilmesi hedefleniyor.

Takı alışverişinde 50 yıllık tecrübeden 10 altın tavsiye Takı alışverişinde 50 yıllık tecrübeden 10 altın tavsiye
Sakarya'da 'Bir Zebra Müzikalı' seyircilerle buluştu Sakarya'da 'Bir Zebra Müzikalı' seyircilerle buluştu
Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor! Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor!
Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırımlı sporcuları ağırladı Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırımlı sporcuları ağırladı
Manisa’da kırsal sağlığa destek Manisa’da kırsal sağlığa destek