Antalya'da aile hekimlerinden yeni yönetmelik protestosu: Talepler karşılanmazsa eylemler sürecek

Antalya'da aile hekimlerinden yeni yönetmelik protestosu: Talepler karşılanmazsa eylemler sürecek


Sağlık 7.01.2025 00:02:00 0
Antalya

Antalya'da aile hekimleri, kısa bir süre önce yürürlüğe giren Yeni Aile Hekimleri Yönetmeliği'ni protesto etmek için İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. Eyleme, Antalya Tabipler Odası Başkanı, Hekim Birliği Antalya Şube Başkanı ve diğer sağlık çalışanları katıldı. Aile hekimleri, yönetmeliğin geri çekilmesini ve taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Orhan Tekin, aile sağlığı merkezlerinin kamu tarafından donatılması gerektiğini belirterek, hekim başına düşen nüfusun 2 bini geçmemesi, aile sağlığı merkezi sayısının artırılması ve çalışan maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin nitelikli olabilmesi için yeterli zaman ve olanak sağlanması gerektiğini vurguladı. Tekin, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Tıp Fakültesi İçin Geri Sayım: Öğrenci Alımı Hedefi 2026–2027 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi için eğitim modeli, akademik kadro ve öğrenci alım takvimi netleşiyor.
Keçiborlu belediyesi’nden araç filosuna güç takviyesi Keçiborlu Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak amacıyla araç filosuna iki adet BMC kamyon ekledi. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, yeni araçlarla ilçeye daha hızlı ve etkin hizmet sunulacağını belirtti.
Kaş’ta Heyelan: Doğantaş–Dirgenler Yolu Ulaşıma Kapatıldı Kaş’ta Doğantaş–Dirgenler yolunda meydana gelen heyelan sonrası güzergâh araç trafiğine kapatıldı. Yetkililer, sürücülerin Doğantaş–Karadağ yolunu kullanmaları gerektiğini bildirdi.
Ramazan davulcuları göreve hazır Isparta’da bu Ramazan ayında 45 mahallede yaklaşık 70 davulcu görev yapacak. Isparta Belediyesi tarafından mahallelerde görev alacak davulculara yaka kartları dağıtıldı.
Isparta’da Eğitim ve Aile Odaklı İş Birliği Toplantısı Mehir Aile Platformu, Eğitim Destek Platformu İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Kurumlar arası iş birliği, Ramazan ayında gerçekleştirilecek eğitim ve aile odaklı projelerle güçlendirilecek.