Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu

Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu


Gündem 15.06.2024 23:17:00 0
Antalya

Kent merkezinde bulunan ve çoğunluğu bıçakçı dükkanlarından oluşan Sobacılar Çarşısı'nda,Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Kurban kesecekler, kullanacakları bıçak ve satırları bileyicilere bırakıyor.

Bıcak2

Kurban Bayramı öncesi, hayvan pazarları dışında, bıçak bileyicilerinde de yoğunluk yaşanıyor. Muratpaşa ilçesinde bulunan Sobacılar Çarşısı'nda, bayram öncesi bileyiciler mesai yapıyor. Kurbanlık kesecekler, bıçak ve satırlarını biletmek için çarşıda bulunan bıçakçı dükkanlarına geliyor. Bıçak ve satırlarını biletmek isteyenler, üzerlerine isimleri yazılı kağıtlar ile dükkana bıçaklarını bırakıyor.

Bıcak3

'BIÇAĞIN KESKİN OLMASI ÖNEMLİ'

Çarşıda babası Mustafa Bıçakçılar ile çalışan Özen Bıçakçılar, bayram öncesi işlerin yoğun olduğunu söyledi. Babasından devraldığı bıçakçılık mesleğini sürdüren Özen Bıçakçılar, "İşlerimiz güzel, insanlar bıçak biletmeye geliyor. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Bıçağın keskin olması önemli, sonuçta kurban kesiyoruz. Bu işi erbabına yaptırmak önemli. Vatandaşlardan rica ediyorum, yol kenarlarında bulunan ayakkabıcıya, lastikçiye ve büfecilere bıçak biletmesinler. Ustasına yaptırsınlar" dedi.

Bıcak4

Özen Bıçakçılar, "Bu meslekte çırak yetişmiyor. Bu işi 1875 yılından beri yapıyoruz. 5'inci kuşağım. Oğlumuz da inşallah bu işi yapacak, 6'ncı kuşak olarak devam edecek. İnşallah bu işi oğluma bırakacağım, oğlumuzla devam ettireceğiz" diye konuştu. 

 


ANTALYA İŞ DÜNYASI VE SİYASETİN ETKİLİ İSMİ OSMAN DİRİCAN’IN MUTLU GÜNÜ Antalya iş dünyası ve siyasetin etkili isimlerinden olan Osman Dirican kızı Şevval Dirican dünyaevine girdi.
Linet Alaçatı JJ Private sahnesinde izleyenleri büyüledi! Linet Alaçatı JJ Private sahnesinde izleyenleri büyüledi!
Girişimci Bigsnow sanatçılara destek oluyor Girişimci Bigsnow sanatçılara destek oluyor
Fenerbahçe sağlık kontrolünden geçti Fenerbahçe sağlık kontrolünden geçti
ISPARTA HALK OTOBÜSLERİNDEN GÜLKENTKART DUYURUSU Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ’Tam GülkentKart kartları hakkında duyuru yayınladı.