Antalya’da yabancı nüfusun zirvesinde Ruslar var

TÜİK verilerine göre Antalya’da yaşayan 132 bin 157 yabancı uyruklu arasında en kalabalık grubu Ruslar oluşturuyor. Kentte yabancı nüfus az da olsa gerilerken, yerel yönetimler sosyal uyum çalışmalarına hız veriyor.


Turizm 23.10.2025 22:57:00 0
Antalya’da yabancı nüfusun zirvesinde Ruslar var

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Antalya’da yaşayan yabancı nüfusun en kalabalık grubunu Rus vatandaşları oluşturuyor. Kentte toplam 132 bin 157 yabancı uyruklu bulunurken, Ruslar ilk sırada yer aldı.

Antalya’nın ılıman iklimi, yaşam koşullarının elverişliliği ve turizm potansiyeli, yabancıların kente yerleşim tercihlerinde belirleyici rol oynuyor. Ancak, 2022 yılına kıyasla yabancı nüfusta bir miktar azalma olduğu da dikkat çekiyor.

Yerel yönetimler ise artan yabancı nüfusun sosyal uyumunu sağlamak ve kent hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli entegrasyon ve destek çalışmaları yürütüyor.

Erzurum Valiliği’ne eski Isparta Valisi Aydın Baruş Atandı İçişleri Bakanı olan Mustafa Çiftçi’nin yerine, eski Isparta Valisi olan ve son olarak Gümüşhane Valisi olan Aydın Baruş atandı. Karar Resmî Gazete’de yayımlandı.
Bakan Kacır’dan Antalya’ya Teknokent Hamlesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde Antalya Teknokent Ar-Ge 4 Binası ile GO Girişim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Abdullah Erin ilk iftarda şehit aileleri ve gazilerle buluştu Isparta Valisi Abdullah Erin, Ramazan ayının ilk iftarında şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada bir araya gelerek, “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur” mesajını verdi.
Serik’te ev yangını: 84 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Antalya Serik’te çıkan ev yangınında 84 yaşındaki Hasibe Büyükdemir yaşamını yitirdi.
Burdur valisi Bilgihan aile ziyaretlerini sürdürüyor Vli Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri kapsamında Demir, Uysal ve Gümüş ailelerini ziyaret ederek Kışla Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi; talep ve önerileri dinledi.