ATASEM’de herkes için eğitim fırsatı

ATASEM’de herkes için eğitim fırsatı


Eğitim 4.03.2025 23:33:00 0
ATASEM’de herkes için eğitim fırsatı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ATASEM (Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları), her yaştan ve milletten vatandaş için ücretsiz eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor. Eğitim imkânı bulamayanlar için açılan okuma-yazma kursları ve yerleşik yabancılara yönelik Türkçe kursları büyük ilgi görüyor.

84 yaşındaki Antalyalı Ayşe Bilgiç, yıllardır hayalini kurduğu okuma-yazma öğrenme fırsatını ATASEM’de buldu. Azmiyle dikkat çeken Bilgiç, "Artık gazete okuyabiliyor, çocuklarıma mesaj yazabiliyorum. Çok mutluyum." diyerek duygularını paylaştı.

Afrika ülkesi Mali’den Antalya’ya gelen Mariam Cisse ise Türkçe öğrenme heyecanı yaşıyor. Günlük yaşamını kolaylaştırmak ve daha iyi iletişim kurmak için kurslara katıldığını belirten Cisse, "Burada çok güzel dostluklar edindim. Hem Türkçe öğreniyorum hem de kendimi geliştiriyorum." dedi.

ATASEM kursları, toplumun her kesimine ulaşarak eğitimin herkes için erişilebilir olduğunu bir kez daha gösteriyor.

3 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir
 

2 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir
 

1 kişi görseli olabilir
 

1 kişi, ders çalışıyor, atkı, eşarp ve yazı görseli olabilir
 

1 kişi, ders çalışıyor ve gözlük görseli olabilir
 

8 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir

22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 247 tutuklama Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 22 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonlarında 390 şüpheli yakalandı.
TİMBİR 3 yaşında; “Dijital Medyanın Birliği, Türkiye’nin Gücü" Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), internet medyasının kurumsallaşması yolunda yürüttüğü çalışmalarla üçüncü kuruluş yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor.
Hava trafiği artış gösterdi: 2 ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet Türkiye genelindeki havalimanlarında ocak–şubat döneminde direkt transit yolcular dahil olmak üzere toplam 32 milyon 877 bin 752 yolcuya hizmet verildi.
Antalya turizmi bayrama hazır: Rezervasyonlar doluyor Antalya’da Ramazan Bayramı öncesi turizm hareketliliği başladı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, açık otellerde doluluk oranının yüzde 95-100’e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Erken rezervasyonlar geçen yılın üzerinde seyrediyor,
“Isparta’da beş kala iftar ve kadın programına katılım” Bakan Işıkhan, gençlerle sürücülere iftarlık dağıttı, ardından güçlü kadınlar için düzenlenen programda mesajlar verdi.