ATASEM’de herkes için eğitim fırsatı

ATASEM’de herkes için eğitim fırsatı


Eğitim 4.03.2025 23:33:00 0
ATASEM’de herkes için eğitim fırsatı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ATASEM (Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları), her yaştan ve milletten vatandaş için ücretsiz eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor. Eğitim imkânı bulamayanlar için açılan okuma-yazma kursları ve yerleşik yabancılara yönelik Türkçe kursları büyük ilgi görüyor.

84 yaşındaki Antalyalı Ayşe Bilgiç, yıllardır hayalini kurduğu okuma-yazma öğrenme fırsatını ATASEM’de buldu. Azmiyle dikkat çeken Bilgiç, "Artık gazete okuyabiliyor, çocuklarıma mesaj yazabiliyorum. Çok mutluyum." diyerek duygularını paylaştı.

Afrika ülkesi Mali’den Antalya’ya gelen Mariam Cisse ise Türkçe öğrenme heyecanı yaşıyor. Günlük yaşamını kolaylaştırmak ve daha iyi iletişim kurmak için kurslara katıldığını belirten Cisse, "Burada çok güzel dostluklar edindim. Hem Türkçe öğreniyorum hem de kendimi geliştiriyorum." dedi.

ATASEM kursları, toplumun her kesimine ulaşarak eğitimin herkes için erişilebilir olduğunu bir kez daha gösteriyor.

3 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir
 

2 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir
 

1 kişi görseli olabilir
 

1 kişi, ders çalışıyor, atkı, eşarp ve yazı görseli olabilir
 

1 kişi, ders çalışıyor ve gözlük görseli olabilir
 

8 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir

Burdur Valisi Bilgihan’dan gazi ailelerine ziyaret Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri programı kapsamında kentte yaşayan kahraman gazilerle bir araya geldi. Programın devamında Çocuk Evi’ni ziyaret eden Vali Bilgihan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Burdur'da yolcu taşımacılığına denetim! 273 araç denetlendi Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, şehirler arası yolcu taşımacılığında kural ihlallerini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla 16–18 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde denetim yaptı.
Atabey OSB 4. Etap Hayata Geçiyor Isparta Valisi Abdullah Erin, Atabey Organize Sanayi Bölgesi 4. Etap için tüm prosedürlerin tamamlandığını açıkladı.
Davraz’a ulaşım seferleri sürüyor Isparta Belediyesi’nce düzenlenen Davraz Kayak Merkezi ulaşım seferleri, hafta içi ücretli olarak devam edecek.
MHP Kaş’tan Şehit aileleri ve gazilere ziyaret MHP Kaş İlçe Başkanı Yusuf Çoban, parti yöneticileriyle birlikte Kaş’ta şehit aileleri ve Kıbrıs gazilerini ziyaret ederek talep ve önerilerini dinledi.