ATM’lerde yüz tanıma dönemi başlıyor

ATM’lerde yüz tanıma dönemi başlıyor


Gündem 3.03.2025 00:06:00 0
ATM’lerde yüz tanıma dönemi başlıyor

Bankacılık işlemlerinde güvenliği artıracak yeni bir uygulama hayata geçiyor. Dolandırıcılık vakalarını önlemek amacıyla ATM’lerde yüz tanıma sistemi devreye alınacak.

Yeni sistemle birlikte, ATM’lerde işlem yapmak isteyen kullanıcıların yüzü, güvenlik kamerası tarafından net bir şekilde algılanacak. Yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi sayesinde, kişinin yüzü açık ve tanımlanabilir değilse işlem gerçekleştirilemeyecek.

Bu uygulamayla sahte kimlik ve hesap kullanımının önüne geçilmesi ve finansal dolandırıcılığın minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor.

ATM’lerde yüz tanıma sisteminin ne zaman kullanılmaya başlanacağı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.


Gül Küçük Sanayi Sitesi Dükkan, İdari Bina Ve Arsa Satıyor Isparta Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi, 1 adet dükkanın ve 1 adet kargir idari binası ve arsasını ihale ile satışa çıkardı.
Ramazan'da iyilik hareketine destek çağrısı Isparta Valisi Abdullah Erin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü bünyesindeki Aşevi'nde incelemelerde bulundu.
Milletvekili Taş’tan Ramazan buluşmaları AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, Ramazan Ayında Vatandaşlarla Buluşuyor
Mart ayı kira artış oranı belli oldu! Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Şubat ayı enflasyon verileriyle, 2025 yılı için konut ve işyerlerine yapılacak kira artış oranı yüzde 53,83 olarak belirlendi. Ev sahipleri ve kiracılar için önemli bir dönüm noktası olan a
Antalya’nın trafiğine 10 köprülü çözüm! Antalya’nın trafiğine 10 köprülü çözüm!