Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Aydın Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, özel öğrenci yurdu işletmelerine geri ödemesiz devlet desteği verilmesini istedi.


Gündem 5.02.2021 17:30:00 0
Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Ramazan AYDIN (AYDIN MAGAZİN)

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, pandemi döneminde etkilenen sektörler arasında ilk sırada yerleşen özel öğrenci yurdu işletmelerin isteklerini gündeme getirdi.  Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Ülken, bu işletmelere bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler verilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu işletmelerin Mart 2020’den bu yana aralıksız kapalı olduğunun altını çizen Başkan Ülken, 2019-2020 döneminin tamamına yakınını, 2020-2021 döneminde ise tamamını kaybeden işletmelerin çok büyük mali zorluk içerisinde olduğunu kaydetti. "Orta ölçekteki bir özel yurt milyonlarla ifade edilebilecek bir ciro kaybına uğradığı gibi, yarısından fazlasının yüksek kira yükleri işletme sahiplerini çaresiz bırakmaktadır" diyen Ülken, "Öyle ki, bu süreçte kiralarını ödeyebilmek için evlerini, arabalarını satmak zorunda kalan üyelerimiz olmuştur. İlk günden beri bu konuyla ilgili talep ve takiplerimizi sürdürüyoruz. Pandemiden etkilenen sektörler arasında birinci sıraya yerleşmiş olan bu işletmelere mutlaka devletin sektöre özel bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler vermesi gerektiğini düşünüyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Burdur yeni stadyuma kavuşuyor AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Burdur’a kazandırılacak yeni Gazi Atatürk Stadyumu projesinin 12 Mart 2026’da ihaleye çıkacağını açıkladılar.
Ramazan öncesi Burdur'da gıda denetimi Ramazan ayı öncesi Burdur’da gıda güvenliği ve fiyat istikrarı için denetimler sıkılaştırıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, marketten fırına, kasaptan tatlı imalathanelerine kadar kent genelinde k
Turizmin Başkenti Antalya EMITT’te yer almadı Türkiye’nin en büyük turizm organizasyonlarından biri olan 29. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Antalya’nın katılımcı listesinde yer almamasıyla sektörde şaşkınlık ve tepkiye neden oldu.
Isparta’nın arama kurtarma gücü tescillendi Isparta Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ISAK, 6 Şubat depremlerinin ardından güçlenerek uluslararası arama kurtarma görevlerine hazır bir yapıya kavuştu.
Gülistan kapalı pazarı açılışına davet Isparta Belediyesi tarafından Gülistan Mahallesi’ne yapılan kapalı pazar alanının açılışı 7 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen açılışa tüm vatandaşları davet etti.