Ayşe teyzenin akan çatısı yenileniyor

Ayşe teyzenin akan çatısı yenileniyor


Siyaset 3.02.2025 22:51:00 0
Ayşe teyzenin akan çatısı yenileniyor

Vefat eden eşine yıllarca bakan, çocuklarının hem annesi hem de babası olan hayatını tekerlekli sandalye ile sürdüren Ayşe Dudu Tığlı’nın Gülcü Mahallesindeki evinin eskiyen çatısı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla yenileniyor. Tığlı, “Rabbim başkanımızdan bin kere razı olsun” dedi.

Gülcü Mahallesinde ikamet eden ve geçirdiği felç sonrası yürüyemeyen Ayşe Dudu Tığlı, vefat eden eşinin yokluğunda yıllarca çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptı. Kendisine babasından kalan ve 85 yıllık olan evinin çatısı artık göçmek üzereydi. Yalnız başına kalan Tığlı durumu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ulaştırarak evinin çatısının yenilenmesini istedi. Başkan Başdeğirmen evin çatısının yenilenmesi noktasında talimat verirken, çatı ekipler tarafından yenileniyor.

Ayağından felç geçiren ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren Ayşe Dudu Tığlı, sağlıklı olduğu yıllarda rahatsız olan ve vefat etmiş eşine 18 yıl boyunca baktığını söyledi. Hayatında çocuklarına hem anne hem de baba olduğunu dile getiren Tığlı, maddi olarak büyük zorluklar çektiğini belirterek, “Hayatım hep mücadele ile geçti. Babamdan kalan 85 yıllık evimin çatısı çökmek üzereydi. Başkanım sağ olsun konuyla ilgilendi ve hemen çatımı yaptırdı. Başkanım daha önce de engelli olduğum için elektrikli akülü araç yardımında bulunmuştu. Rabbim başkanımızdan bin kere razı olsun, ayağına taş değirmesin, teşekkür ederim” dedi.

Gülcü Mahallesi Muhtarı Fatih Sençimen de Ayşe Dudu Tığlı’nın evinin çatısının yenilenmesi noktasında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e konuyu ilettiklerini dile getirerek, “Başkanımız bu konulara çok hassas, derhal talimat verdi ve teyzemizin çatısının yenilenmesi için çalışmalar başladı. Şahsım ve mahalle sakinlerim adına başkanımıza teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

1 kişi görseli olabilir
Fotoğraf açıklaması yok.
Edirne Esnaf Odaları Birliği: Ekonomide düzelme şart Edirne Esnaf Odaları Birliği: Ekonomide düzelme şart
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, “Denizcilik Sektörünün Duayeni” ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nunelinden aldı
Terörle mücadeleye kararlı devam... Son bir haftada sınırda 203 şahıs yakalandı Terörle mücadeleye kararlı devam... Son bir haftada sınırda 203 şahıs yakalandı
İzmir Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor İzmir Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor
Antalyalılar Kadınlar Plajı’ndan büyük memnuniyet duyuyor Antalyalılar Kadınlar Plajı’ndan büyük memnuniyet duyuyor