Bakan Bolat: İşsizlik 20 yılın en düşük seviyesinde

Bakan Bolat: İşsizlik 20 yılın en düşük seviyesinde


Ekonomi 9.05.2025 16:13:32 0
Bakan Bolat: İşsizlik 20 yılın en düşük seviyesinde

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracattaki artışın üretim ve istihdama olumlu yansıdığını açıkladı. Mart 2025’te sanayi üretim endeksi %3,4 artarken, işsizlik oranı %7,9’a gerileyerek son 20 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ihracattaki artışın üretim ve istihdama olumlu katkısının sürdüğünü belirtti.

TÜİK verilerine göre, Mart 2025’te sanayi üretim endeksi aylık yüzde 3,4, yıllık yüzde 2,5 artış gösterdi. Aylık artış, son üç ayın en yüksek hızına ulaşırken, endeks değeri serinin en yüksek ikinci seviyesine çıktı. İşgücü İstatistikleri’ne göre ise işsizlik oranı yüzde 7,9’a gerileyerek 2005’ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

https://twitter.com/omerbolatTR/status/1920783350773514493

Bakan Bolat, Hükümetin ekonomi programının ihracatı, üretimi, yatırımı ve istihdamı destekleyerek sürdürülebilir bir cari denge sağladığını vurguladı.

Yaz aylarında ekonomik aktivitenin canlanmasıyla birlikte üretim, ihracat ve istihdam göstergelerinde daha olumlu bir seyir beklendiğini ifade eden Bakan Bolat, bu gelişmelerin ekonomik büyümeye katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Ankara’da Anlamlı Ödül; Kritik ham maddelerde milli atılım Ankara Üniversitesi Teknokent A.Ş. ve Anadolu Kimya Kozmetik Estetik A.Ş. iş birliği ile gerçekleştirilen Ar-Ge Projelerinin ve yatırımların lansmanı geniş bir katılımla Ankara’da yapıldı.
Kepez’de kadınlara özel bisiklet eğitimi Kepez Belediyesi’nin “Hayalini, Sürmeye Başla!” mottosuyla hayata geçirdiği kadınlara özel bisiklet eğitimlerinde yeni dönem başvuruları başladı. Eğitimlere katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 5 Aralık Cuma olarak belirlen
Karagöz'den "Terörsüz Türkiye" vurgusu Antalya’da sivil toplum ile siyasi temsilcileri ortak bir platformda buluşturan Sivil Düşünce Derneği, bu hafta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muratpaşa İlçe Başkanı Ejder Karagöz’ü ağırladı.
Başkan Çetin: AK Parti Ailesi Büyümeye Devam Ediyor AK Parti’nin istişare kültürünü öne çıkaran Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, yeni katılımlarla güçlendi.
Antalya Limanı’nın derinliği artırılacak ve ekipmanlar yenilenecek BAİB’in düzenlediği toplantıda ihracatçılar, Antalya Limanı’ndaki yüksek maliyet ve altyapı sorunlarını liman yönetimiyle masaya yatırdı. Q Terminals Antalya, derinlik artırımı ve altyapı yatırımlarıyla limanı güçlendirme sözü ver