Bakan Tekin'den Pakistan ziyareti

Bakan Tekin'den Pakistan ziyareti


Dünya 9.01.2025 19:35:58 0
Bakan Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Maarif Vakfı'nın Pakistan'ın Lahor kentindeki okulunu ziyaret etti.

ANKARA (İGFA) - Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Pakistan'a giden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ziyaretinin ilk gününde Türkiye Maarif Vakfı Okullarının Lahor kentinde bulunan kampüsünü gezdi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Bakan Tekin, okula gelişinde kendisini çiçeklerle karşılayan öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti.

Daha sonra öğrenci projelerinin yer aldığı alanda incelemelerde bulunan Bakan Tekin, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Sınıf ziyareti de yapan Bakan Tekin, öğrencilerle sohbet etti, Türkiye ile Pakistan arasındaki güçlü kardeşlik bağlarını aktardı.

Daha sonra okulun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda öğretmenlerle buluşan Bakan Tekin, Türkiye'de Pakistan dendiği zaman herkesin yüzünde bir tebessüm ifadesi oluştuğunu belirterek, "Pakistan'la ilgili bu sempatinin kuşkusuz birçok sebebi var; İslam kardeşliği bunlardan bir tanesi. Yine zor zamanlarda birbirimizin yanında olma hasletlerimiz bunlardan bir diğeri. Kurtuluş Savaşı'nda Pakistan'daki kardeşlerimizin ulusal kurtuluş savaşımıza verdikleri destek, dilden dile sürekli anlatılır. Muhammet İkbal bu kardeşliği güçlendiren isimlerden bir tanesi. Bizde Muhammet İkbal, sadece bir şair olarak değil, aynı zamanda emperyalizme karşı güçlü bir direnişi sembolize eden bir aktivist, bir entelektüel, bir ilim insanı, bir mütefekkir olarak tanınır. Türkiye'de idealist ve topluma karşı sorumluluk hisseden bütün entelektüellerin kuşkusuz bir Muhammed İkbal geçmişi vardır. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi olarak Ankara'nın en önemli caddelerinden birine Cinnah adının verildiğini hatırlatan Bakan Tekin, Türkiye Maarif Vakfı okullarının önemine vurgu yaptı.

Gittiği her ülkede Türkiye Maarif Vakfı okullarını ziyaret ettiğini belirten Tekin, zor günlerinde tüm kurumlarıyla fedakârca her zaman Türkiye'nin yanında yer alan Pakistan devletine ve Pakistan halkına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını da ileterek iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öte yandan Bakan Tekin, Pakistan'ın millî şairi Muhammed İkbal'in Badşahi Cami'nde bulunan mezarını ziyaret etti, karanfil bıraktı ve dua etti. Tekin, daha sonra Badşahi Camii'ne de ziyarette bulundu.

Kaş Bezirgan’da Doğa Çöplüğe Döndü: Mahalleli Tepkili Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Mahallesi’nde doğanın ortasına dökülen inşaat atıkları ve evsel çöpler, çevre kirliliğini alarm verici boyuta taşıdı. Mahalle sakinleri acil temizlik ve caydırıcı ceza istiyor.
Dev projeler bir yanda, dereboğazı’nda can pazarı diğer yanda İstanbul’daki mega ulaşım projeleri umut verirken, Karacaören Barajı mevkiinde yaşanan son tır kazası Dereboğazı Yolu’nun kaderine terk edildiği eleştirilerini yeniden gündeme taşıdı.
Türkiye’nin En Pahalı Şehirler ListesineAntalya Burdur ve Isparta’da Girdi Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye’nin en pahalı şehirleri listesi belli oldu. Açıklanan verilere göre, Antalya Burdur Isparta da en pahalı şehirler arasına girerek dikkat çekti.
Dereboğazı’nda Can Kurtuldu, Milyonluk Arabalar Gitti İki tırın kafa kafaya çarpıştığı kazada sevindiren gelişme can kaybının yaşanmaması oldu. Ancak tırlarda taşınan milyonluk lüks araçlar ağır hasar görürken, kazanın bilançosu büyük maddi zararla sonuçlandı.
İlk İftar Sofraları İçin 10 Küçükbaş Hayvan Desteği Aranıyor Isparta Yardım Gönüllüleri Derneği, Ramazan ayının ilk iftar sofralarında ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.