Bakan Tekin'den Pakistan ziyareti

Bakan Tekin'den Pakistan ziyareti


Dünya 9.01.2025 19:35:58 0
Bakan Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Maarif Vakfı'nın Pakistan'ın Lahor kentindeki okulunu ziyaret etti.

ANKARA (İGFA) - Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Pakistan'a giden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ziyaretinin ilk gününde Türkiye Maarif Vakfı Okullarının Lahor kentinde bulunan kampüsünü gezdi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Bakan Tekin, okula gelişinde kendisini çiçeklerle karşılayan öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti.

Daha sonra öğrenci projelerinin yer aldığı alanda incelemelerde bulunan Bakan Tekin, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Sınıf ziyareti de yapan Bakan Tekin, öğrencilerle sohbet etti, Türkiye ile Pakistan arasındaki güçlü kardeşlik bağlarını aktardı.

Daha sonra okulun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda öğretmenlerle buluşan Bakan Tekin, Türkiye'de Pakistan dendiği zaman herkesin yüzünde bir tebessüm ifadesi oluştuğunu belirterek, "Pakistan'la ilgili bu sempatinin kuşkusuz birçok sebebi var; İslam kardeşliği bunlardan bir tanesi. Yine zor zamanlarda birbirimizin yanında olma hasletlerimiz bunlardan bir diğeri. Kurtuluş Savaşı'nda Pakistan'daki kardeşlerimizin ulusal kurtuluş savaşımıza verdikleri destek, dilden dile sürekli anlatılır. Muhammet İkbal bu kardeşliği güçlendiren isimlerden bir tanesi. Bizde Muhammet İkbal, sadece bir şair olarak değil, aynı zamanda emperyalizme karşı güçlü bir direnişi sembolize eden bir aktivist, bir entelektüel, bir ilim insanı, bir mütefekkir olarak tanınır. Türkiye'de idealist ve topluma karşı sorumluluk hisseden bütün entelektüellerin kuşkusuz bir Muhammed İkbal geçmişi vardır. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi olarak Ankara'nın en önemli caddelerinden birine Cinnah adının verildiğini hatırlatan Bakan Tekin, Türkiye Maarif Vakfı okullarının önemine vurgu yaptı.

Gittiği her ülkede Türkiye Maarif Vakfı okullarını ziyaret ettiğini belirten Tekin, zor günlerinde tüm kurumlarıyla fedakârca her zaman Türkiye'nin yanında yer alan Pakistan devletine ve Pakistan halkına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını da ileterek iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öte yandan Bakan Tekin, Pakistan'ın millî şairi Muhammed İkbal'in Badşahi Cami'nde bulunan mezarını ziyaret etti, karanfil bıraktı ve dua etti. Tekin, daha sonra Badşahi Camii'ne de ziyarette bulundu.

Isparta’da Çocukların Güvenliği İçin Şehir Genelinde Sıkı Denetim Isparta’da okul önleri ve yoğun kullanılan alanlarda yapılan geniş kapsamlı asayiş uygulamasında, öğrencilerin güvenliği için servislerden metruk binalara kadar birçok nokta denetlendi. Emniyet, huzur uygulamalarının süreceğini aç
Isparta Memur-Sen’den Kızılay’a ziyaret Memur-Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç ve beraberindeki heyet, Isparta Kızılay Şubesinin yeni binasını ziyaret etti.
Boubon’un kayıp imparatoru Türkiye’ye dönüyor Burdur’daki Boubon Antik Kenti’nden kaçırılan bronz imparator heykeli, uluslararası iş birliği ve hukuki süreçle Türkiye’ye iade ediliyor.
TSK’ya Birikimini Bağışlayan Arif Yağcı dünyaevine girdi Serik’te nasibi çıkmayınca tüm birikimini TSK’ya bağışlayarak takdir toplayan Arif Yağcı, bu kez evliliğiyle gündeme geldi. Yağcı’nın düğünü ilçede ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Vali Bilgihan’dan Karanlıkdere Kanyonu’na inceleme ziyareti Altınyayla ziyaretleri kapsamında Karanlıkdere Kanyonu’nda incelemelerde bulunan Vali Tülay Baydar Bilgihan, bölgenin turizm potansiyeli ve çevresel sürdürülebilirliğine yönelik çalışmaları değerlendirdi.